Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Caini lasati nesupravegheati care reprezentau un pericol pentru trecatori.

Proprietarul unui caine a fost sanctionat de jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, cu 100 de lei amenda, deoarece si-a lasat patrupedul nesupravegheat pe o strada din cartierul Viisoara. Avand in vedere faptul ca animalul era destul de agitat si latra sau alerga in incercarea de a-i musca pe trecatori, jandarmii au intervenit la fata locului, l-au identificat pe cel caruia ii apartine cainele si l-au sanctionat cu 100 de lei amenda pentru lasarea in libertate a acestuia.

          In aceeasi zi, in jurul orei 21.30, jandarmii au intervenit in localitatea Sarata unde a fost semnalata prezenta unui caine nesupravegheat, care punea in pericol trecatorii. Jandarmii s-au deplasat la fata locului, au identificat proprietarul care fost la randul sau sanctionat cu 100 de lei amenda, pentru nerespectarea prevederilor legale in vigoare.

      Proprietarii de animale trebuie sa cunoasca faptul ca in conformitate cu  legea nr. 61 din 1991 repubicata, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice "lasarea in libertate ori fara supraveghere a animalelor care pot reprezenta un pericol pentru persoane sau bunuri", constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 500 lei amenda. 

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

1 comentariu3045 vizualizări17 noiembrie 2020




[ Închide secţiunea de comentarii ]

cititor de Bistrita
18 Noiembrie 2020 - 10:34

Nu amenzile rezolva problema, la o populatie anarhica, greu de guvernet si care nu respecta NIMIC ! Trebuie prinsi si eutanasiati toti cainii gasiti umbland aiurea, telelei si fara elemente de identificare in locurile publice . Va garantez io ca astfel, nu veti mai gasi caini hoinari umbland aiurea. Amenzile nu vor fi platite niciodata de cei care nu muncesc, n-au venituri personale si nu pot fi executati silit .

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0