Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 43502 vizitatori azi
Recomandari privind siguranta populatiei si limitarea raspandirii imbolnavirilor la Bistrita.

In contextul instituirii incepand de joi, 19 noiembrie 2020, a masurii carantinei in municipiul Bistrita si localitatile componente Unirea, Viisoara, Ghinda, Sarata, Sigmir si Slatinita, bistritenii si locuitorii care fac parte din zonele amintite trebuie sa tina cont de cateva aspecte pentru a evita imbolnavirile in randul populatiei. Pentru a evita producerea aglomeratiilor in centrele comerciale la acest sfarsit de saptamana, reamintim faptul ca faptul ca in conformitate Ordinul privind instituirea carantinei zonale pentru municipiul Bistrita, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acopera necesitatile de baza ale persoanelor si animalelor de companie/domestice, precum si bunuri necesare desfasurarii activitatii profesionale, pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani in intervalul orar 10.00 - 14.00, iar pentru persoanele cu varsta sub 65 de ani, in intervalele orare 06.00 - 10.00, respectiv 14.00 - 20.00.

         Totodata, facem precizarea ca pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor, aprovizionarea cu bunuri de stricta necesitate trebuie realizata in imediata apropiere a domiciliului fara a mai intra in zona carantinata.  

 

          Informam pe toti cei interesati sa evite deplasarile din si in interiorul zonei carantinate, acest lucru fiind permis doar pentru: 

           - transportul de marfa indiferent de natura acestuia, al materiilor prime si resurselor necesare desfasurarii activitatilor economice in localitatea carantinata, precum si pentru aprovizionarea populatiei;

          - persoanele care nu locuiesc in zona carantinata, dar care desfasoara activitati economice sau in domeniul apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, veterinar, situatiilor de urgenta, administratiei publice, al aistentei si protectiei sociale, judiciare, serviciilor de utilitate publica, agiculturii, alimentatiei publice, comunicatiilor si transporturilor;

          - persoanele care locuiesc in zona carantinata si desfasoara activitatea profesionala in afara zonei carantinate;

         - persoanele care realizeaza activitati agricole sau pentru comercializarea de produse agroalimentare;

         - deplasarea din alte motive justificate, precum: ingrijirea/insotirea copiilor/membrilor de familie, ingrijirea unei/unui  rude/afin sau a unei persoane aflate in intretinere, asitenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati, decesul unui membru de familie;

        -  deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta;

        -  urgentele medicale.

 

          Totodata, toti cei interesati trebuie sa cunoasca faptul ca sambata, duminica, luni 30 noiembrie si marti 1 decembrie a.c., centrele comerciale de tip Mall, indiferent de tipul accesului, din exterior sau din interior, isi suspenda temporar activitatea pe perioada instituirii masurii de carantina.         

           De asemenea, pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatie de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator.

            Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil.

 

           In zona carantinata se permite oficierea slujbelor religioase doar in exteriorul cadirilor, numai cu participarea celor care au domiciliul sau resedinta in localitatea respectiva, fara participarea persoanelor din alte localitati.

 

           De asemenea, tranzitarea municipiului Bistrita de catre autovehicule este permisa doar pe soseaua de centura a orasului, fara a fi permisa oprirea pe teritoriul zonei carantinate. In functie de destinatie si tonajul autovehiculului, municipiul poate fi ocolit prin judetele invecinate, ori pe rutele: Beclean- Nasaud- Ilva Mica- Stramba-Josenii Bargaului sau Beclean-Nasaud- (Bistrita cart.Unirea)-Livezile.

          In perioada imediat urmatoare pentru protectia cetatenilor sunt realizate dispozitive care sa previna orice incident si care sa intervina in cazul nerespectarii masurilor instituite.

          Precizam ca in aceasta perioada se actioneaza permanent atat in filtre formate din jandarmi, politisti si politisti locali, amplasate la intrarea in/ iesirea din zona carantinata, cat si prin controale in interiorul acesteia pentru a ne asigura ca cetatenii respecta toate masurile de protectie sanitara. Scopul desfasurarii acestor actiuni este acela de a limita raspandirea infectiei cu noul coronavirus.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1337 vizualizări27 noiembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0