Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 26 Februarie 2021 - 39088 vizitatori azi
Brazi expusi spre comercializare la o florarie fara a detine autorizatie in acest sens.

Ne aflam in plin sezon de comercializare a brazilor de Craciun si acestia sunt expusi in tot mai multe spatii pe raza municipiului Bistrita si in judet iar comerciantii trebuie sa cunoasca prevederile legale in domeniu.

        Jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita au constatat in cursul zilei de marti, 15 decembrie  a.c. ca la o florarie din municipiul Bistrita erau expusi spre comercializare brazi fara autorizatie legala de punere in vanzare. Comerciantului i s-a pus in vedere intrarea in legalitate cu privire la acest aspect si a fost sanctionat cu avertisment scris, iar brazii au fost ridicati in vederea confiscarii.

        Jandarmeria informeaza pe toti cei interesati faptul ca se pot comercializa pomi de Craciun dupa obtinerea in prealabil a unei autorizatii de la Garda Forestiera. Astfel, in conformitate cu prevederile Legii nr 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, constituie contraventii silvice si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei: "permiterea comercializarii materialelor lemnoase si/sau pomilor de Craciun in piete, targuri, oboare, burse de marfuri si altele asemenea, neautorizate conform normelor referitoare la provenienta, circulatia si comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spatiilor de depozitare a materialelor lemnoase si al instalatiilor de prelucrat lemn rotund, in vigoare." 

 

        In aceasta perioada jandarmii vor intensifica verificarile in aria de competenta, privind transportul si comercializarea brazilor de Craciun dar si a materialului lemnos pentru a se asigura ca sunt respectate normele legale in vigoare.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii1274 vizualizări16 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0