Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 26 Februarie 2021 - 38192 vizitatori azi
Verificarile jandarmilor pentru protejarea populatiei pe raza judetului Bistrita-Nasaud continua.

Si la sfarsit de saptamana jandarmii continua misiunile de verificare a masurilor legale instituite pe perioada starii de alerta. Avand in vedere aglomeratiile care se creeaza cu preponderenta in preajma sarbatorilor in magazine, hipermarketuri, piete si zone comerciale, jandarmii recomanda pastrarea in continuare a masurilor de distantare fizica  si de protectie individuala pentru prevenirea si limitarea imbolnavirilor cu SARS COV 2.

          Numai in ultimele 24 de ore jandarmii au executat verificari in 197 de locatii, fiind executate actiuni punctuale in zona hipermarketurilor, in mijloacele de transport in comun, piete, statii de carburant, respectiv gara si autogara. Au fost verificate 448 de persoane si 85 de societati comerciale. Cele mai frecvente abateri constatate in teren sunt legate de lipsa mastii de protectie, respective a nerespectarii masurilor privind libera circulatie in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23.00-05.00. In acest sens au fost aplicate 38 de sanctiuni, astfel: 20 amenzi in valoare de 14.250 lei si 18 avertismente scrise, pentru nerespectarea restrictiilor de libera circulatie, respectiv a masurilor de protectie individuala. Numai in aceasta noapte in intervalul orar 23.00-05.00, jandarmii au depistat 12 persoane care se aflau la cumparaturi, in special in statiile de carburant, fara a respecta masurile legale privind restrictiile de circulatie.

         Reamintim ca pe perioada starii de alerta in toate localitatile se interzice circulatia persoanelor in afara locuintei/gospodariei, in intervalul orar 23.00-05.00 cu urmaroarele exceptii:

      - deplasarea in interes profesional, inclusiv intre locuinta/gospodarie si locul/locurile de desfasurare a activitatii profesionale si inapoi;

     - deplasarea pentru asistenta medicala care nu poate fi amanata si nici realizata de la distanta, precum si pentru achizitionarea de medicamente;

    - deplasari in afara localitatilor ale persoanelor care sunt in tranzit sau efectueaza calatorii al caror interval orar se suprapune cu perioada interdictiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, si care poate fi dovedit prin bilet sau orice alta modalitate de achitare a calatoriei;

 - deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori decesul unui membru de familie.

            De asemenea, in interiorul localitatilor se interzice circulatia persoanelor in grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu apartin aceleiasi familii, precum si formarea unor asemenea grupuri.

           Pentru verificarea motivului deplasarii in interes profesional, persoanele sunt obligate sa prezinte la cererea personalului autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu, adeverinta eliberata de angajator sau declaratia pe proprie raspundere. Pentru verificarea motivului deplasarii in interes personal, persoanele sunt obligate sa prezinte la cererea personalului autoritatilor abilitate, o declaratie pe proprie raspundere, completata in prealabil pentru fiecare persoana. Actiuni de acest gen se vor desfasura in toate localitatile judetului, pana la incetarea masurilor restrictive.

            Va recomandam tuturor sa evitati in aceasta perioada aglomeratiile si intalnirile cu prietenii sau cu membrii familiei cu care nu locuiti in aceeasi gospodarie, pentru a limita raspandirea infectiilor si pentru evita imbolnavirile in randul celor dragi.

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii1197 vizualizări19 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0