Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 26 Februarie 2021 - 40126 vizitatori azi
Jandarmii bistriteni - mesagerii lui Mos Craciun pentru trei familii aflate in impas.

Nu au cerut niciodata nimanui nimic, sunt oameni demni dar acum se afla in impas si trec uniti peste timp impreuna peste orice greutate - asta au in comun trei familii diferite care nici macar nu se cunosc - sunt unite de gestul facut de jandarmii bistriteni care au ales sa le ofere un sprijin in prag de sarbatori.

        "Cu toate problemele pe care le avem, din putinul nostru, cu cat am putut, am sprijinit chiar ieri un caz umanitar iar azi am primit telefonul dumneavoastra!" - ne-a spus cu lacrimi de bucurie in ochi, mama lui Vladut, un baietel de doar 5 ani depistat in urma cu doi ani cu leucemie. Dupa cruntul diagnostic, primele 9 luni le-au petrecut mai mult prin spitale pana au stabilizat faza acuta a bolii. Miercuri, 16 decembrie a fost facuta cea mai recenta vizita la Cluj, la spital. Familia nu are o masina si lunar trebuie sa mearga control.  Nu au cerut niciodata nimanui nimic chiar daca uneori le este foarte greu. Trebuie sa lupte zilnic cu cheltuielile cauzate de boala grea care le-a incercat copilul. Cei doi parinti se zbat zilnic sa le ofere tot confortul celor 4 copii, dar uneori se rezuma doar la strictul necesar, dupa ce sunt realizate platile pe care le au luna, cu verificarea starii de sanatate a baietelului bolnav. Ca si cand acest lucru nu ar fi suficient lunar trebuie sa puna deoparte si banii de chirie. Sa sa nu uitam ca suntem in plina iarna iar cheltuielile la gaz deja au crescut si le-au devenit o povara in plus.

          Un alt caz sprijinit de catre jandarmi in aceste zile este o mama care isi creste singura cei trei copii, a primit si ea vizita jandarmilor in pragul sarbatorilor. Copiii nu cer niciodata nimic din ce stiu ca nu ar putea avea. Femeia a preferat sa ii creasca pe toti, sa fie uniti indiferent ce probleme intampina si chiar daca le este greu nu se plang, sunt multumiti cu ce au dar fericiti ca sunt impreuna.

           Pentru cele doua familii cu copii jandarmii s-au mobilizat, au pus mana de la mana si le-au facut o bucurie in pragul Craciunului. Acestia le-au donat o importanta suma de bani si cumparaturi constand in produse cu care sa poata avea o masa bogata de Craciun si Anul Nou.

         Sunt impreuna de 45 de ani! Doi bunici de 68 si 65 de ani au stat o viata alaturi, fara sa renunte atunci cand le-a fost greu. Nu au cerut nici ei nimic niciodata de la nimeni, doar duhovnicul le stie necazurile si problemele de care nu se plang niciodata. Sunt oameni cu frica de Dumnezeu cum rar mai gasim in zilele noastre. Nici acum nu au nici o nevoie daca ii intrebi. Sunt altii mult mai greu incercati, spun acestia, dar cum aragazul pe care il folosesc de 42 de ani nu a fost schimbat niciodata, jandarmii s-au gandit sa le faca o bucurie inainte de Craciun si le-au facut cadou un aragaz nou si un mixer cu suport care este mult mai usor de folosit. Pe langa acestea macar pentru mesele de Craciun si Anul Nou nu vor mai trebui sa isi puna bani deoparte, deoarece jandarmii au avut grija si de acest lucru. Astfel, cei doi soti vor avea sarbatori linistite si o masa bogata si vor fi asa cum sunt de peste 40 de ani: impreuna la bine si la greu!

 

            Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

0 comentarii1365 vizualizări22 decembrie 2020
rss 2.0
rss 2.0