Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 20 Mai 2024 - 14587
Trei infractiuni pentru furt si sanctiuni de 21.000 de lei au fost constatate de catre jandarmi.

In acest sfarsit de saptamana, jandarmii bistriteni au desfasurat mai multe actiuni punctuale, atat independent, cat si in colaborare cu Politia, in cadrul carora au actionat pentru verificarea respectarii masurilor de protectie sanitara impuse pentru aceasta perioada precum si prevenirea si combaterea altor fapte de natura contraventionala sau penala.

         Nu mai putin de patru evenimente au fost intrerupte de catre jandarmi si politisti. Doua botezuri si un majorat au fost organizate in cursul zilei de sambata 15 ianuarie 2022, in municipiul Bistrita, chiar daca in aceasta perioada petrecerile sunt interzise conform masurilor dispuse de catre autoritati in actualul context epidemiologic. Jandarmii i-au sanctionat pe organizatori cu amenzi in valoare totala de 9.000 de lei. (cate 3.000 de lei fiecare) Totodata, duminica 16 ianuarie a.c., un alt agent economic a organizat un eveniment si ca urmare a fost sanctionat de catre jandarmi cu 3.000 de lei amenda.

          Reamintim tuturor celor interesati faptul ca in conformitate cu prevederile legale in vigoare, nerespectarea interdictiilor stabilite privind organizarea unor astfel de activitati se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 3.000 si 15.000 de lei.

 

 

          La acest sfarsit de saptamana au fost verificate un numar de 111 societati comerciale, gari, statii de alimentare cu carburant, autogari, operatori economici licentiati in domeniul jocurilor de noroc, spatii comerciale aglomerate si 12 restaurante, fiind legitimate 299 de persoane.

          In perioada de referinta au fost aplicate 140 de sanctiuni in valoare totala de 21.500 lei. Acestea au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protectie individuala (lipsa mastii de protectie), cersetorie si consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat.

           O amenda in valoare de 1.000 de lei, a fost aplicata unui operator economic licentiat in domeniul jocurilor de noroc, deoarece a permis accesul in incinta fara a verifica certificatul Covid al unor clienti.

 

 

          Desi figura in carantina in localitatea Pintic -un barbat a fost depistat de catre jandarmi pe o strada din Bistrita!

           Sambata 15 ianuarie a.c., pe o strada din municipiul Bistrita a fost depistat un barbat care a parasit adresa de domiciliu desi se afla in carantina. Barbatul trebuia sa se afle in localitatea Pintic, dar acesta se afla de fapt la cumparaturi motivand oamenilor legii ca se afla in cautarea unei farmacii.

 

 

         Au sustras produse de pe rafturile unui hipermarket si s-au ales cu dosare penale!

          La acest sfarsit de saptamana jandarmii bistriteni au intocmit si actele de sesizare pentru infractiunea de furt pe numele a trei persoane (din Bistrita, Arges si Olt), care au sustras de pe rafturile unui hipermarket din municipiu mai multe produse alimentare si nealimentare pe care le-au ascuns in bagaj fara a le achita la casa de marcat.

          Pe numele celor trei au fost intocmite actele de sesizare pentru infractiunea de furt, acte care au fost predate politistilor pentru continuarea cercetarilor.

          Astfel de misiuni de verificare a respectarii legislatiei in vigoare vor continua si in perioada urmatoare pentru a preveni imbolnavirile in randul populatiei, atat independent cat si in cooperare cu alte structuri.

0 comentarii3052 vizualizări17 ianuarie 2022




rss 2.0
rss 2.0