Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 11310 vizitatori azi
Turist salvat in Muntii Rodnei!

          Astazi, in jurul orei 10.30, Postul de Jandarmi Montan Rodna a fost anuntat prin dispeceratul inspectoratului ca in zona Lala Mare din Muntii Rodnei, in apropiere de Varful Ineu, se afla un turist de 24 ani care are nevoie de ajutor. Imediat s-a format o echipa din trei jandarmi si un salvamontist voluntar din Rodna care au inceput anevoiaoasa urcare pe munte.

          Ajunsi la locul indicat de catre persoana in cauza, au constatat ca acesta este de negasit, motiv pentru care nu au renuntat la cautari si au hotarat sa mai urce aproximativ 2 km (o jumatate de ora de mers). Intuitia le-a fost rasplatita, tanarul fiind gasit in zona Lala Mica, asa cum au sperat, in jurul orei 13.15.

Acesta era dezhidratat, prezenta stari de voma si tremuraturi, dar totusi constient - victima a insolatiei. Tanarul, in excursia sa, mai fusese insotit de 6 persoane, dar nu a mai facut fata traseului si a fost abandonat de acestia. Echipa de interventie i-a acordat primul ajutor, fiind apoi transportat pana Lala Mare, unde echipei i s-au adaugat si membri ai Serviciului Salvamont Bistrita. Acestia l-au transportat in continuare pana la locul Saua Gagi de unde a fost preluat de serviciul SMURD (ora 17.40) pentru a fi dus la o unitate spitaliceasca pentru investigatii.   

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii3612 vizualizări16 august 2011
rss 2.0
rss 2.0