Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 16 Mai 2024 - 14587
Noi provocari pentru "Gheparzii Transilvani" la inceput de an.

In baza militara din Bemowo Piskie - Polonia, seria activitatilor din acest an a debutat cu o competitie organizata de catre partenerul croat la nivelul Grupului de Lupta.

Competitie s-a dovedit a fi o adevarata provocare pentru participanti - reprezentantii fiecarei natiuni prezenta in aceasta baza militara. Orientarea in teren, tragerea la precizie cu pistolul, traversarea unui raion contaminat, escaladarea unui zid, aruncarea grenadelor de mana sau traversarea pe franghie a unei zone au fost probele care, pe un traseu de aproximativ 25 de kilometri, le-a testat militarilor anduranta.

"Gheparzii Transilvani" au reprezentat inca odata cu succes Romania in cadrul unei competitii organizata la nivelul Grupului de Lupta, reusind sa se pozitioneze pe cea de-a treia treapta a clasamentului acesteia.

Pentru militarii Detasamentului de Aparare Antiaeriana Rotatia a XIV-a, saptamana s-a incheiat cu un turneu de fotbal organizat de catre primarul localitatii Gizycko. Echipa de fotbal a detasamentului a reprezentat Grupul de Lupta in cadrul acesteia si a obtinut locul patru al clasamentului.

Felicitari, "Gheparzilor Transilvani"!

***

Incepand cu luna octombrie 2023, Detasamentul de Aparare Antiaeriana "Gheparzii Transilvani", generat de Batalionul 3 Aparare Antiaeriana "Potaissa" si coordonat de Comandamentul Fortelor Intrunite "General Ioan Emanoil Florescu", se instruieste in comun, alaturi de aliatii americani, britanici, croati si polonezi din cadrul Grupului de Lupta NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezenta inaintata consolidata in flancul Nord-Estic al Aliantei, conform masurilor adoptate in cadrul Summit-ului de la Varsovia din anul 2016.

 

Text/foto - Dohotar Maria-Ioana

 

 

Brigada 81 Mecanizata "General Grigore Balan"

0 comentarii2233 vizualizări08 ianuarie 2024




rss 2.0
rss 2.0