Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Turisti rataciti, recuperati de jandarmii montani la Piatra Fantanele!

Duminica, 2 octombrie a.c., in jurul orei 14.40, jandarmii montani din Piatra Fantanele, au fost sesizati de catre administratorul telescaunului din zona, ca doi turisti care urcasera dimineata folosind aceasta instalatie, au parasit zona din varful traseului si s-au indepartat, intrand intr-o zona impadurita, greu accesibila.

          Avand in vedere faptul ca zona respectiva nu este acoperita de semnal pentru telefoanele mobile si faptul ca turistii intarziasera o perioada destul de lunga de timp, jandarmii au pornit pe urmele acestora. Plutonier major Daniel Buhai si plutonier Petru Covaci, au inceput actiunea de cautare pe partea dreapta a traseului montan ce face legatura dintre Piatra Fantanele si Lacul de Acumulare Colibita.

          La aproape 1 km de locul in care s-au deplasat jandarmii montani, au fost gasiti cei doi turisti care nu suferisera leziuni, dar care erau derutati si panicati. Laurentiu D. de 27 de ani si Bogdan M. de 26 de ani, erau veniti din Bucuresti si nu erau echipati corespunzator drumetiilor montane dar din fericire acestia nu au suferit leziuni.

          Imediat jandarmii montani i-au condus in siguranta pana in localitatea Piatra Fantanele, unde erau asteptati de o cunostinta cu care in jurul orei 15.50 s-au deplasat la pensiunea unde erau cazati.  

           
    Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii2758 vizualizări03 octombrie 2011




rss 2.0
rss 2.0