Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 15 Ianuarie 2021 - 17606 vizitatori azi
Sergentul major Marius Florin Sfeches si soldatul Cristian-Petru Filip au cazut la datorie, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan.
Vineri, 1 octombrie, in jurul orei 10.30 (ora Romaniei), sergentul major Marius Florin Sfeches si soldatul Cristian-Petru Filip au cazut la datorie, in timpul executarii unei misiuni in Afganistan, in urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat asupra vehiculului HUMVEE in care se aflau acestia.

Atacul s-a produs in Provincia Zabul, la aproximativ 40 de km nord-est de Qalat, in urma exploziei fiind ranit si caporalul Vasile Zbanca. Militarul ranit a fost transportat, conform procedurilor, cu un elicopter de evacuare medicala la spitalul militar din Baza Lagman, in prezent starea acestuia fiind stabila.

Militarul ranit si cei doi militari care si-au pierdut viata faceau parte din Batalionul 812 Manevra "Soimii Carpatilor". Sergentul major Marius Florin Sfeches avea 25 de ani si era necasatorit. Soldatul Cristian-Petru Filip avea 26 de ani si era necasatorit.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea a semnat ordinele de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a celor doi militari care si-au sacrificat viata sub culorile Drapelului national, savarsind acte de devotament exceptional in timpul executarii misiunii in teatrul de operatii din Afganistan.

De asemenea, ministrul apararii a inaintat Presedintelui Romaniei propunerile de decorare a sublocotenentilor post-mortem Marius Florin Sfeches si Cristian-Petru Filip cu Ordinul National Steaua Romaniei in grad de Cavaler, pentru militari, cu insemn de razboi.

Ministrul apararii nationale Gabriel Oprea si seful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, isi exprima profundul regret pentru pierderea vietii celor doi camarazi si sunt alaturi de familiile greu incercate, urmarind cu atentie evolutia starii de sanatate a caporalului Vasile Zbanca.
Biroul de presa MAPN
1 comentariu2331 vizualizări01 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0