Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 6698 vizitatori azi
Trei ofiteri din cadrul Jandarmeriei Romane - prezenti la exercitiul de antrenament al Fortei de Jandarmerie Europeana - in Spania.

In perioada 26 septembrie - 07 octombrie 2011, capitan STIR Bogdan - ofiter specialist in cadrul Directiei Ordine si Siguranta Publica din cadrul I.G.J.R., impreuna cu maior DESPINA Sorin - ofiter specialist in cadrul Revistei Jandarmeriei din IGJR si maior BALAIU Gabriel - ofiter specialist comunicatii din cadrul I.J.J. Bistrita Nasaud, au participat la exercitiul de antrenament al Fortei de Jandarmerie Europeana (FJE), organizat la Logroño, in Spania.

 Ofiterul din cadrul Jandaremriei bistritene a facut parte din statul major al exercitiului, ocupand functia de adjunct al sefului biroului comunicatii si informatica.

Tema exercitiului de antrenament a constat in dislocarea intr-un teatru de operatii a Fortei de Jandarmerie Europeana, in calitate de componenta de politie a Misiunii Uniunii Europene EUFOR-L, ce isi asuma obligatia de a mentine pacea, de a monitoriza si implementa acordul de incetare a focului intre partile beligerante, asistandu-le in dezvoltarea si implementarea unui plan de mentinere a pacii, avand de asemenea, atributii executive de politie, in special in domeniul gestionarii crizelor si fenomenelor de tulburare a ordinii publice.

Activitatea ofiterului din cadrul Biroului Comunicatii si Informatica a constat in verificarea sistemului de comunicatii pus la dispozitie de partea spaniola, in calitate de natiune furnizoare a suportului logistic.

Ofiterii participanti la exercitiul de antrenament vor primi cate un certificat de participare, ce va fi trimis ulterior in Romania si care atesta pregatirea necesara in vederea indeplinirii misiunilor de gestionare a crizelor intr-un teatru de operatii international, sub egida Fortei de Jandarmerie Europeana.

 

 

          Informatii de back-ground

           Participantii la exercitiul international (mai mult de 200 de persoane) au provenit din 11 tari: Romania, Franta, Italia, Spania, Olanda, Portugalia, Turcia, Lituania, Polonia, Germania, R. D. Congo, cu precizarea ca ultimele doua tari mentionate au participat in calitate de observatori.

In cadrul statului major au fost implicati si reprezentanti ai Comandamentului Permanent al Fortei de Jandarmerie Europeana de la Vicenza (ofiteri din Olanda, Italia, Portugalia, Franta si Spania).

 Ofiterii dislocati in cadrul statului major au efectuat activitati de organizare a atributiilor pe fiecare linie de munca specifica, sub coordonarea atat a sefului de stat major al exercitiului, cat si a comandantului fortelor FJE.

  In perioada 04 - 07.10.2011 au fost executate exercitii tactice cu trupe in teren, ce au urmarit scenariul specific exercitiului de stat major si  au presupus implicarea tuturor fortelor tarilor participante, sub coordonarea statului major. In cadrul acestor exercitii, fortele au fost structurate in 4 subunitati, formate din trupe provenind din cadrul Garzii Civile Spaniole, Jandarmeriei Nationale Franceze, Garzii Nationale Portugheze, Jandarmeriei Regale Olandeze si Jandarmeriei Turce.

 Pe timpul desfasurarii ceremoniei de inchidere a exercitiului, ce a avut loc in ziua de 05.10.2011, au participat inalte oficialitati din cadrul U.E. - C.P.C.C., Spania (printul  Spaniei), precum si din alte state: Maroc, Franta, Italia, Portugalia, Turcia, Lituania, Polonia, Germania, Olanda, R.D.Congo. De o importanta deosebita a fost de asemenea, prezenta la aceasta activitate a domnului general de brigada Zoltan BALINT, comandantul Brigazii Speciale de Interventie din Bucuresti. Dupa desfasurarea ceremoniei de intampinare a oficialitatilor si efectuarea prezentarii intregii activitati din cadrul EGEX 11, a fost desfasurat un exercitiu demonstrativ cu tema: "retinerea si evacuarea unui grup terorist ce intentioneaza sa desfasoare un atac de natura NRBC".

 Calitatea indeplinirii atributiilor si profesionalismul demonstrat de catre ofiterii romani atat pe linia organizarii, conducerii si coordonarii exercitiului international, cat si pe linia executarii atributiilor specifice statului major au fost apreciate la superlativ de catre comandantul exercitiului. Pentru aceasta, la final, ofiterii participanti au fost felicitati de catre directorului exercitiului, colonel Nicola MANGIALAVORI si de catre comandantul fortei, colonel Fausto VIGNOLA din cadrul Armei Carabinierilor Italieni, marcand indeplinirea exemplara  a tuturor sarcinilor incredintate. De asemenea, ofiterul conducator al exercitiului, din partea statului organizator, col. Arranz VILLAFRUELA, a apreciat ca toate obiectivele stabilite au fost atinse.


        

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul

 

 

0 comentarii2688 vizualizări19 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0