Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 07 Aprilie 2020 - 14566 vizitatori azi
"Punti intre ziduri".

Cu ocazia aniversarii a 226 de ani de cand se afla in serviciul comunitatii, in data de 19.10.2011, Penitenciarul Gherla a gazduit cea de-a IV-a editie a manifestarilor intitulate "Punti intre ziduri".

In acest sens, penitenciarul-gazda a organizat o serie de activitati cultural-artistice si sportive, menite sa demonstreze, inca odata, rolul de garant al unitatii de detentie, in directia respectarii drepturilor omului, precum si pe acel de partener social in reintegrarea persoanelor private de libertate.

Intrecerile sportive s-au desfasurat intre persoane private de libertate din penitenciarele Gherla, Bistrita, Oradea, Baia Mare si Satu Mare, la disciplinele fotbal-tenis, sah si tenis de masa.

Cele sapte persoane private de libertate care au reprezentat Penitenciarul Bistrita la intrecerile sportive, au reusit sa ocupe locuri fruntase: locul I - sah, locul I - fotbal-tenis, dar si un loc IV la tenis de masa.

Castigatorilor li s-au acordat diplome, iar apoi, toti participantii la eveniment au fost invitati la premiera piesei de teatru jucata de persoanele din trupa de teatru a detinutilor din Penitenciarul Gherla.

Organizarea acestor actiuni a urmarit atat valorizarea capacitatii creatoare si a simtului artistic al persoanelor private de libertate, cultivarea spiritului de competitie constructiva, dar mai ales, perpetuarea si consolidarea colaborarii intre unitatile penitenciare, care au un deziderat comun - interventia recuperativa pentru reintegrarea sociala a persoanelor care au executat o pedeapsa privativa de libertate.

 

 Inspector de penitenciare LAURA OPRIS 

PURTATOR DE CUVANT

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: lopris@dgp.ro

 

 

1 comentariu1834 vizualizări20 octombrie 2011
rss 2.0
rss 2.0