Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Din Penitenciarul Bistrita, pe scena Teatrului Nottara.

In cadrul manifestarilor prilejuite de "Festivalul MultiArt pentru Detinuti", organizat in perioada 9 - 10 noiembrie 2011 in Bucuresti, trupa de teatru "Anonimus", formata din zece persoane private de libertate din custodia Penitenciarului Bistrita, va sustine in data de 9 noiembrie, pe scena Teatrului Nottara, spectacolul "Pe alocuri", dupa un scenariu realizat de Camelia Toma.

Premiera spectacolului a avut loc in luna iulie a acestui an in unitate, in cadrul "Festivalului de poezie si muzica de camera", iar mai apoi si in comunitate, la Sinagoga din Bistrita.

Piesa va fi pusa in scena cu aportul Asociatiei Argument Bistrita, reprezentata prin Camelia Toma, in calitate de regizor, si Ana Toma, in calitate de scenograf, fiind demna de apreciat contributia si devotamentul sustinut al persoanelor amintite in demersul artistic sustinut de persoanele private de libertate.

Prestatia trupei de teatru "Anonimus" a fost apreciata si selectata de catre un juriu de specialitate in vederea participarii pentru a doua oara la acest festival, alaturi de alte 8 trupe de teatru formate din detinuti, apartinand tot atator unitati penitenciare din tara.

In acest an, "Festivalul MultiArt pentru Detinuti" cuprinde mai multe sectiuni: Festivalul de Film pentru Detinuti (film documentar), Festivalul de Teatru pentru Detinuti - ajuns la cea de-a treia editie, precum si expozitii de fotografie si un concert sustinut de persoane private de libertate din sistemul penitenciar romanesc.    

Eveniment unic in spatiul european, "Festivalul MultiArt pentru Detinuti" este organizat de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor, in parteneriat cu Teatrul Nottara, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I. L. Caragiale" din Bucuresti, Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Clubul Wings, Asociatia ARTFusion si Asociatia Macaia. Evenimentul este finantat de catre Ambasada Regatului Tarilor de Jos in Romania si Administratia Fondului Cultural National.

"Festivalul MultiArt pentru Detinuti" este o invitatie de parteneriat adresata intregii societati romanesti, pentru rezolvarea problemelor de reintegrare cu care se confrunta persoanele condamnate la pedepse privative de libertate.

Prin organizarea unor astfel de evenimente, Administratia Nationala a Penitenciarelor din Romania, in parteneriat cu institutii din sfera culturala si sociala, doreste sa contribuie la consolidarea relatiei intre comunitate si fostele sau actualele persoane private de libertate.

 Inspector de penitenciare LAURA OPRIS-PURTATOR DE CUVANT PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175,    0741/265.809

e-mail: lopris@dgp.ro

0 comentarii2373 vizualizări08 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0