Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 13 Aprilie 2021 - 14587
Exercitiu tactic la Biserica Evanghelica din Bistrita.

In data de 16 noiembrie, incepand cu ora 1300, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a organizat, condus si desfasurat un exercitiu tactic privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de incendii, la Biserica Evanghelica, din municipiul Bistrita, pentru verificarea modului de cooperare a fortelor participante.

 

Cosul de fum necuratat pune in pericol o gospodarie individuala

In dupamasa zilei de miercuri, 16 noiembrie, la ora 1749, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud, a fost solicitat, prin numarul unic de urgenta 112, sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o gospodarie din localitatea Caianu Mic. La fata locului s-au deplasat de urgenta forte si mijloace din cadrul Garzii de Interventie Beclean care au intervenit pentru stingerea incendiului care se manifesta la cornii de lemn ce imprejmuiesc cosul de fum. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind "cos de fum necuratat". S-a degradat cosul de fum si au ars grinzile din jurul acestuia.

 

Actiune intentionata

La ora 1800, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului    Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca, in localitatea Crainimat. La fata fata locului s-au deplasat forte si mijloace din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita care au actionat in vederea localizarii si limitarii incendiului. Au fost afectate acoperisul anexei gospodaresti pe o suprafata de aproximativ 12 m2, 600 kg de fan si 12 m de teava din material plastic. S-a stabilit cauza incediului ca fiind "folosirea intentionata a unei surse de aprindere pentru a genera incendiu".

 

Interventii pe scurt

In perioada 16.11.2011, ora 0730 - 17.11.2011, ora 0730 subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 15 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      12;
  • Interventii pentru asistenta persoanelor                               1;
  • Incendii:                                                                              2;

 

                                                                           Cu stima,

                                                                        Plt.

                      Rus Marius Alin

0 comentarii3829 vizualizări17 noiembrie 2011
rss 2.0
rss 2.0