Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 09 August 2020 - 30522 vizitatori azi
2 ani de la inaugurarea S.M.U.R.D. BN

In data de 3 decembrie 2011, se implinesc 2 ani de la inaugurarea Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Bistrita - Nasaud. Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfasoara prin colaborarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud si Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita si este coordonata de dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud.

In acest moment, S.M.U.R.D. Bistrita-Nasaud dispune, din punct de vedere operational, de un echipaj de Terapie Intensiva Mobila si 3 echipaje de Prim Ajutor, distribuite pe teritoriul judetului in Bistrita, Nasaud si Sangeorz-Bai.

In perioada 01.12.2010 - 01.12.2011, Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare a intervenit la 4032 cazuri (in medie 11,04 pe zi), acordand prim ajutor calificat, asistenta medicala de urgenta si descarcerare la 3948 persoane. Interventiile la care este solicitat SMURD includ toate urgentele ce pun in pericol imediat viata unei sau a mai multor persoane, dupa cum urmeaza: accidente rutiere, explozii, accidente de munca sau casnice, stari de inconstienta, stopuri cardiorespiratorii, suspiciuni de infarct, insuficiente respiratorii acute si nu in ultimul rand accidente cu multiple victime. Din totalul interventiilor, echipajele de Prim Ajutor au intervenit la 2998 cazuri, echipajul de Terapie Intensiva Mobila la 959, in timp ce echipajele de descarcerare au intervenit la 75 cazuri.   

Comparativ cu perioada similara a anului trecut, a avut loc o crestere cu 17 % a numarului de interventii. Din totalul interventiilor, 1725 au avut loc in mediul rural si 2532 interventii in mediul urban. Comparativ cu perioada 01.12.2009 - 01.12.2010, numarul de interventii a crescut cu 35,20 % in mediul urban si cu 8,82 % in mediul rural.

Pe aceasta cale, tinem sa aducem multumiri colaboratorilor pentru sprijinul acordat in indeplinirea nobilei misiuni de salvare a vietilor omenesti, avand convingerea unei conlucrari eficiente in perioada care urmeaza.

LA MULTI ANI S.M.U.R.D. Bistrita - Nasaud !

 

                                                     Cu stima,

                                                             Plt. Marius RUS  

0 comentarii2142 vizualizări02 decembrie 2011
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0