Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 28 Februarie 2021 - 16734 vizitatori azi
ZIUA INTERNATIONALA PENTRU REDUCEREA RISCULUI DEZASTRELOR NATURALE.

In anul 1989, Adunarea Generala a O.N.U. a desemnat ziua de miercuri, a doua a lunii octombrie, ca fiind "Ziua Internationala  pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", iar in anul 2001 a decis sa mentina respectarea acesteia ca  un vehicul de promovare a culturii globale cu privire la reducerea efectelor dezastrelor naturale, inclusiv prevenirea si pregatirea impotriva dezastrelor.

In acest an, 13 octombrie este declarata "Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", scopul fiind de a  promova o cultura de reducere a riscului de dezastre  naturale in intreaga lume. Astfel, este un moment bun pentru toti cei implicati in reducerea riscului de dezastre in a evidentia modul in care foarte mici actiuni de sensibilizare la nivel comunitar pot avea un impact mare in atenuarea unui dezastru. Stim ca numarul dezastrelor naturale este in crestere din cauza schimbarilor climatice majore, prin urmare, reducerea lor trebuie neaparat sa fie o chestiune aproape de inimile tuturor, doar impreuna vom reusi sa reducem efectele dezastrelor naturale.

Pentru ISU "Bistrita"  al judetului Bistrita-Nasaud  este o oportunitate de a creste gradul de constientizare a riscurilor in caz de catastrofe si sa promoveze o cultura unitara la nivelul judetului de reducere a riscului de dezastre. In acest sens, sunt organizate o serie de activitati cu tematica specifica dezastrelor naturale privind popularizarea si constientizare a populatiei, a salariatilor si elevilor cu privire la riscurile specifice judetului nostru,  reducerea lor precum si la modul de comportare in diferite situatii de urgenta. Actiunile dedicate acestei zile se vor desfasura in mai multe localitati si orase din judet, iar ziua de  13 octombrie este declarata   " ziua portilor deschise" la sediul I.S.U. "Bistrita" unde se vor organiza, incepand cu ora 11.00, o serie de activitati: prezentari de materiale in format electronic cuprinzand riscurile specifice judetului nostru, concursuri cu tematica specifica, exercitii demonstrative si prezentarea tehnicii din dotare.

    Pe teritoriul  judetului nostru dintre riscurile naturale cele mai frecvent intalnite amintim: inundatii, alunecari de teren, fenomene meteo periculoase (inzapeziri, furtuni, inghet). Pentru diminuarea si reducerea efectelor provocate de astfel de dezastre naturale, la nivelul Inspectoratului  pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" sunt constituite echipe specializate pe diferite tipuri de risc care intervin atunci cand situatia o impune. Pentru gestionarea  acestor situatii de urgenta, in sprijinul pompierilor profesionisti intervin si voluntari din Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta infiintat in fiecare localitate in subordinea Consiliului Local.

 

Cu stima,

Responsabil cu relatiile publice

Sg. maj.

Rus Marius

0 comentarii2443 vizualizări12 octombrie 2010
rss 2.0
rss 2.0