Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 7884 vizitatori azi
Pieton accidentat. Incendiu la un cos de fum.

Joi, 19 ianuarie a.c., la ora 1425, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" a fost anuntat despre producerea unui accident rutier, in localitatea Prundu Birgaului, soldat cu o victima. Autospeciala de terapie intensiva mobila din cadrul SMURD Bistrita s-a deplasat de urgenta la locul producerii accidentului pentru a-i acorda ingrijiri medicale de specialitate victimei, Florina P., in varsta de 15 ani. Starea grava a victimei a impus solicitarea elicopterului SMURD pentru a transporta pacienta la o clinica de specialitate din municipiul Cluj Napoca.

 

Incendiu la un cos de fum

             Joi, 19 ianuarie a.c., la ora 1842, garda de interventie din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la un cos de fum al unui imobil din orasul Nasaud. O autospeciala de interventie cu apa si spuma s-a deplasat de urgenta in zona. Pompierii militari nasaudeni au actionat cu o teava de inalta presiune pentru a limita efectele incendiului, in acest mod reusindu-se impiedicarea propagarii acestuia la restul imobilului. Interventia a durat aproximativ 30 de minute.

 

 

Accident rutier in Dipsa

             In dimineata zilei vineri, 20 ianuarie a.c., la ora 0606, garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina la un accident rutier in localitatea Dipsa. O autospeciala de descarcerare, echipajul de terapie intensiva mobila si echipajul de prim ajutor din cadrul SMURD Bistrita s-au deplasat la fata locului. In masina avariata erau patru pasageri, trei adulti si un minor, care au reusit sa iasa din autoturism fara interventia echipajului de descarcerare. Acesta din urma a deconectat bornele de acumulatori pentru a preveni producerea unui incendiu. Doua dintre victime au avut nevoie de ingrijiri medicale, ulterior au fost transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita. 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 19.01.2012, ora 0730 - 20.01.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 13 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                              1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                         11;
  • Protectia comunitatilor                                                         1;                    

 

 

                                                                            Cu stima,

                                                                    Plt.  Marius RUS

0 comentarii2471 vizualizări20 ianuarie 2012
rss 2.0
rss 2.0