Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Autoturism in flacari. Interventii pe scurt .Cosuri de fum.

Cosurile de fum curatate necorespunzator sau defecte au pus in alerta fortele din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. Sambata, 27 ianuarie a.c., doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii au fost solicitate sa intervina la un incendiu produs la un cos de fum al unui imobil situat pe strada Mihai Viteazul din municipiul Bistrita-Nasaud.

            Duminica, 28 ianuarie a.c., doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul aceleiasi subunitati s-au deplasat de urgenta, pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita, pentru a limita efectele unei arderi necontrolate produse la cosul de fum al unei case de locuit.

            In ambele situatii, interventia prompta a pompierilor militari a limitat considerabil pagubele, fiind salvate in acest mod locuintele si bunurile materiale.

 

Autoturism in flacari           

             Sambata, 28 ianuarie a.c., Garda de interventie Singeorz Bai a fost solicitata, la ora 2339, sa intervina in vederea lichidarii unui incendiu produs la un autoturism, pe strada Trandafirului din localitate. O autospeciala de interventie cu apa si spuma s-a deplasat de urgenta la locul interventiei. In momentul ajungerii la locul evenimentului, ardea automobilul in proportie de 85% (compartiment motor si interiorul masinii). Pompierii militari au actionat pentru stingerea incendiului cu mijloace de prima interventie, un extinctor si doua tevi de inalta presiune tip "D". Interventia a durat aproximativ 20 de minute. Cauza  incendiului a fost un scurtcircuit electric la un conductor (cablu electric) defect sau neizolat corespunzator.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 27.01.2012, ora 0730 - 30.01.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 53 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               4;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      48;
  • Protectia comunitatilor                                                        1;                    

 

 

                                                                           Cu stima,

                                                             plt.  Marius RUS

0 comentarii2800 vizualizări30 ianuarie 2012




rss 2.0
rss 2.0