Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 4842 vizitatori azi
Incendiu in Maieru. Incendiu in Sintereag.

In seara zilei de joi, 02 februarie a.c., la ora 2318, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o casa de locuit in comuna Maieru. O autospeciala de interventie cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului. In sprijinul pompierilor militari, a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Maieru. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii au constatat ardea tavanul imobilului pe o suprafata de aproximativ 2 mp. S-a actionat cu o teava de refulare de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia a durat aproximativ 40 de minute. Interventia prompta a pompierilor a limitat considerabil pagubele materiale, salvand in acest mod imobilul in valoare de aproximativ 40.000 lei.

Cauza incendiului a fost efectul termic - soba metalica fara acumulare de caldura.

 

                                   

 


            In dimineata zilei de vineri, 03 februarie a.c., la ora 0501, Garda de Interventie Beclean a fost solicitata sa intervina la un incendiu produs la un imobil din localitatea Sintereag. O autospeciala de interventie din cadrul subunitatii s-a deplasat de urgenta la locul evenimentul, pompierii militari actionand cu o teava de refulare de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta la acoperisul si la podul imobilului. Interventia a durat aproximativ 60 de minute, in acest mod reusindu-se impiedicarea propagarii incendiului la restul casei. In urma incendiului, au ars tavanul din lemn pe o suprafata de aproximativ 4 mp, o grinda, un con de la acoperis si s-au degradat tavanul pe o suprafata de aproximativ 2 mp si un perete al casei pe o suprafata de 3 mp.

            Cauza incendiului a fost stabilita ca fiind un cos de fum deteriorat.   

 

Interventii pe scurt

 In perioada 02.02.2012, ora 0730 - 03.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 10 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               3;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      7;

 

                                                                           Cu stima,

                                                                    Plt.           Marius RUS 

0 comentarii2499 vizualizări03 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0