Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 2622 vizitatori azi
Incendiu la o casa pe strada Zavoaie. Interventii pe scurt.

Joi, 09 ianuarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina la un incendiu produs la o casa de locuit, situata pe strada Zavoaie din municipiul Bistrita. Apelul pe numarul unic de urgenta 112 a fost primit la ora 1426, doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii din localitate s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca iesea fum pe geamurile de la mansarda si ardeau mocnit bunurile din cele doua camere ale acesteia. Interventia a durat aproximativ 70 de minute si s-a actionat cu doua tevi de refulare de inalta presiune tip "D" pentru limitarea efectelor incendiului si impiedicarea propagarii acestuia la parterul casei. In urma incendiului, au ars: lambriurile din lemn din doua camere pe o suprafata de aproximativ 48 mp, aproximativ 4 mp invelitoare din azbociment, aparatura electrocasnica, bunurile din interiorul camerelor (dulapuri, articole de imbracaminte) si s-au degradat planseul si patul.

            Prin interventia pompierilor s-a impiedicat extinderea flacarilor la parterul casei si la imobilele invecinate care se aflau in imediata apropiere. Cauza incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric - mijloace de iluminat electrice sub tensiune. Valoarea bunurilor salvate se ridica la aproximativ 150.000 lei.

 

 

 

In perioada 09.02.2012, ora 0730 - 10.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 16 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                       2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                14;

 

                                                                

                                                             Plt.

                                                                           Marius RUS

 

 

foto - arhiva ISU BN

0 comentarii1981 vizualizări10 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0