Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Cabana distrusa in proportie de 60 - 70%. Sesizare fum la un apartament .

Sesizare fum la un apartamen. Sambata, 11 februarie a.c., la ora 1506, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre o sesizare de fum intr-un apartament situat pe strada Sucevei din municipiul Bistrita. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu doua autospeciale de interventie cu apa si spuma. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea o oala cu mancare lasata nesupravegheata pe aparatul de gatit, atat apartamentul cat si scara blocului fiind inundate de fum. S-a actionat pentru oprirea alimentarii cu gaze a aparatului de gatit si racirea zonei de ardere. Interventia a durat aproximativ 10 de minute.

            Valoarea bunurilor salvate se ridica la aproximativ 120.000 lei.

 

Cabana distrusa in proportie de 60 - 70%

            Duminica, 12 februarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata, printr-un apel la numarul unic de urgenta 112 inregistrat la ora 1630, sa intervina la un incendiu produs la o cabana din localitatea Colibita. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii s-au deplasat la fata locului. In sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din subordinea Primariei Bistrita - Birgaului cu o autospeciala de interventie si trei voluntari. In momentul ajungerii la locul interventiei, s-a constatat ca ardeau peretii cabanei si o parte din acoperis pe o suprafata de aproximativ 20 mp. S-a actionat cu doua tevi de refulare tip "C" si o teava de inalta presiune pentru localizarea si limitarea efectelor incendiului. Nu au fost inregistrate victime, interventia pompierilor a durat aproximativ doua ore si jumatate. In urma incendiului, cabana compusa din trei camere a fost distrusa in proportie de 60 - 70 %. Au ars peretii laterali, dusumeaua, tavanul, acoperisul, electrocasnice si articole de imbracaminte si s-a degradat mobilierul din bucatarie, baie si dormitoare. S-a reusit salvarea unei anexe aflata in imediata apropiere a imobilului afectat.

            Cauza incendiului este in curs de stabilire.       

 

Interventii pe scurt

 In perioada 10.02.2012, ora 0730 - 13.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 30 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               3;
  • Protectia comunitatilor                                                        3;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      24;

 

                                                                   

                                                             Plt.

                                                                           Marius RUS 

 

 

 

foto-arhiva ISU BN

0 comentarii2821 vizualizări13 februarie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0