Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3462 vizitatori azi
Chiosc de lemn in pericol de incendiu. Anexe gospodaresti in flacari.

Miercuri, 15 februarie a.c., la ora 1207, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre o sesizare de fum la un chiosc situat pe strada Liviu Rebreanu din municipiul Bistrita. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea o aeroterma pentru incalzire. S-a actionat pentru lichidarea incendiului reusindu-se salvarea obiectivului in valoare de aproximativ 10.000 lei. Cauza incendiului a fost efectul termic -  mijloc de incalzire locala nesupravegheat.

 

 

            Miercuri, 15 februarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata, printr-un apel la numarul unic de urgenta 112, inregistrat la ora 1440, sa intervina la un incendiu produs la o anexa gospodareasca din municipiul Bistrita, strada Baba Novac. Trei autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul subunitatii s-au deplasat la fata locului. In sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din subordinea Primariei municipiului Bistrita. Incendiu a izbucnit la o anexa, apartinand lui Constantin P. si s-a propagat la anexele altor doi vecini, aflate in apropierea primului focar. S-a actionat cu doua tevi de refulare tip "C" si o teava de inalta presiune pentru localizarea si limitarea efectelor incendiului. Nu au fost inregistrate victime omenesti, interventia pompierilor a durat aproximativ trei ore. In urma incendiului, au ars: o afumatoare, magazia de lemne si material lemnos din prima gospodarie; un atelier  de reparatii pe o suprafata de aproximativ 20 mp, doua fotolii si diverse unelte in cea de-a doua gospodarie; peretii unui adapost pentru porumbei pe o suprafata de aproximativ 35 mp, acoperisul pe o suprafata de 2 mp, 25 de cutii porumbei si 60 de porumbei din cea de-a treia gospodarie. S-a reusit salvarea celor trei case de locuit din gospodariile afectate, aflate la distanta mica fata de locul producerii evenimentului.

            Cauza incendiului a fost jarul cazut din aparatul de incalzit (afumatoare).       

 

Interventii pe scurt

 In perioada 15.02.2012, ora 0730 - 16.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 16 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      14;

 

                                                             plt.

                                                                           Marius RUS

 

 

 

 

foto - arhiva ISU BN

0 comentarii2030 vizualizări16 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0