Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 6172 vizitatori azi
Autobuz in pericol de incendiu.Teava de gaz fisurata.

In dimineata zilei de joi, 23 februarie a.c., la ora 0848, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la compartimentul motor al unui autobuz care era oprit intr-o statie din municipiul Bistrita, cartier Viisoara. Garda de interventie din cadrul Sectiei de Pompieri Bistrita s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea partea electrica de la motor. In momentul producerii evenimentului, nu erau pasageri in autobuz. S-au deconectat bornele de la acumulatori, iar pentru lichidarea incendiului s-a actionat cu o teava de refulare de inalta presiune tip "D". Interventia a durat aproximativ 15 minute. In urma incendiului, a ars instalatia electrica a motorului si s-a degradat blocul motor.

            Cauza incendiului a fost un scurtcircuit electric  - cabluri electrice defecte.

 

Teava de gaz fisurata           

                 Joi, 23 februarie a.c., garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina, la ora 2221, pentru asigurarea masurilor de aparare impotriva incendiilor in urma fisurarii unei tevi de gaz pe strada Mihai Eminescu din municipiul Bistrita. S-a intrerupt alimentarea cu gaz pana la sosirea echipei de intretinere de la distribuitor.

            Teava de gaz s-a fisurat in urma caderii unei cantitati considerabile de zapada de pe acoperisul imobilului. 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 23.02.2012, ora 0730 - 24.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               1;
  • Protectia comunitatilor                                                        6;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      12;

 

                                                                                  

                                                            plt.     

                                                                        Marius RUS  

0 comentarii2128 vizualizări24 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0