Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 8472 vizitatori azi
Incendiu la o gospodarie in Singeorz - Bai. Incendiu la o anexa.

Vineri, 24 februarie a.c., la ora 1737, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o gospodarie din orasul Singeorz - Bai. Garda de interventie din localitate s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului cu o autospeciala de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In momentul ajungerii la locul interventiei, incendiul se manifesta la mobilierul din bucatarie. Pompierii militari au actionat cu o teava de refulare de inalta presiune tip "D" pentru localizarea si lichidarea incendiului, in timp ce paramedicii din cadrul SMURD au acordat asistenta medicala la locul interventiei unei persoane, Ana C., care prezenta arsuri minore la nivelul fetei. Interventia a durat aproximativ 15 minute. In urma incendiului, a ars mobilierul de bucatarie.

            Cauza incendiului a fost o scapare de gaze combustibile de la o masina de gatit (aragaz).

 

Incendiu la o anexa  

                 Duminica, 26 februarie a.c., garda de interventie din localitatea Beclean a fost solicitata sa intervina, la ora 2123, la un incendiu produs la o anexa gospodareasca in localitatea Mires, comuna Chiuza. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca incendiul se manifesta la acoperisul imobilului. S-a actionat cu doua tevi de refulare de inalta presiune tip "D", interventia durand aproximativ 60 de minute. Au ars: acoperisul pe o suprafata de 6 mp si aproximativ 150 kg de fan si s-au degradat cornii si podul grajdului. Au fost salvate anexe gospodaresti in valoare de aproximativ 20.000 lei.

            Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind folosirea intentionata a unei surse de aprindere.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 24.02.2012, ora 0730 - 27.02.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 53 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                               3;
  • Protectia comunitatilor                                                        3;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                      47;

                                                                                  

                                                                  

                                                        plt.     

                                                                        Marius RUS 

0 comentarii2079 vizualizări27 februarie 2012
rss 2.0
rss 2.0