Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 2416 vizitatori azi
Invitatie la o floare.

Semnificatia zilei de 8 Martie pentru persoanele private de libertate este similara rezonantei acestei zile dincolo de zidurile unei unitati de detentie, intrucat femeia este o prezenta activa in viata tuturor. Cu ocazia acestei zile speciale, Penitenciarul Bistrita organizeaza maine, 6 martie 2012, incepand cu ora 11.00, o intalnire intre persoanele private de libertate care s-au casatorit in Penitenciarul Bistrita in cursul anului 2011 si sotiile acestora.

Intalnirea planificata isi doreste sa creeze si sa promoveze un cadru informal pentru sarbatorirea zilei de 8 Martie in randul persoanelor private de libertate, mai ales ca, acestea le vor oferi partenerelor felicitarile pe care le-au confectionat in cadrul atelierelor  ocupationale la care au participat  de la inceputul lunii martie.

Aceasta activitate este parte a proiectului "Invitatie la o floare", proiect implementat in toate unitatile de detentie din sistemul penitenciar romanesc. Initiativa reuneste o paleta larga de activitati dedicate zilelor de 1 si 8 Martie, adaptate fiecarei unitati in functie categoria de persoane custodiate (minori, tineri, femei, barbati).

Alaturi de intalnirea programata intre persoanele din detentie si sotiile acestora, persoanele private de libertate din Penitenciarul Bistrita vor participa la dezbateri cu tematica specifica zilei de 8 Martie si vor urmari emisiuni prin studioul radio-Tv cu circuit inchis pentru a fi informati cu privire la semnificatia Zilei Femeii.

Activitatile desfasurate in aceasta perioada au ca obiective mentinerea si consolidarea relatiilor dintre persoanele private de libertate si familie, precum si cultivarea de valori morale pozitive.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

0 comentarii2037 vizualizări05 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0