Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 1676 vizitatori azi
24 de persoane private de libertate la Bursa Locurilor.

24 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bistrita au fost selectate pentru a participa vineri, 23 martie 2012, de la ora 10.00, la Hotel "Bistrita", la Bursa Locurilor de Munca, eveniment organizat de Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud, in parteneriat cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita-Nasaud.

Persoanele care vor fi prezente la actiunea de vineri participa in prezent la cursuri de calificare profesionala ori au absolvit un astfel de curs in penitenciar in anul 2011 si au mai putin de un an de executat pana la discutarea in comisia de liberare conditionata.

Totodata, persoanele private de libertate care vor discuta cu angajatorii frecventeaza sau au finalizat cursurile de calificare profesionala, in cadrul proiectului cu finantare europeana "Valorificarea potentialului uman prin promovarea incluziunii sociale  si a participarii grupurilor vulnerabile - persoane private de libertate - pe piata muncii", proiect derulat de Centrul Crestin de Reintegrare Sociala "ONISIM" Bistrita. Proiectul are ca grup tinta 1218 de persoane private de libertate din patru penitenciare (Bistrita, Gherla, Aiud, Targu Mures), care participa la programe specifice de motivare, consiliere si formare profesionala pentru a-si dezvolta competentele si a avea o calificare de baza.

In cursul anului 2011, in Penitenciarul Bistrita s-au derulat patru cursuri de calificare profesionala, organizate in parteneriat cu Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Bisrita-Nasaud sau in cadrul proiectului cu finantare externa mentionat anterior. In urma finalizarii cursurilor, 93 persoane private de libertate au primit certificate de absolvire in domeniile: lucrator in tamplarie, lucrator in alimentatie, legumicultor si lucrator in structuri pentru constructii.

Participarea persoanelor private de libertate la Bursa Locurilor de Munca are rolul de a facilita integrarea acestora pe piata muncii dupa executarea pedepsei, ca modalitate esentiala de reintegrare in societate.

 

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant  PENITENCIARUL BISTRITA

 

0 comentarii1813 vizualizări22 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0