Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3272 vizitatori azi
Incendiu la pensiunea "Cota 1201".

Duminica dimineata, 25 martie a.c., la ora 0433, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la Pensiunea "Cota 1201" din Pasul Tihuta. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In momentul ajungerii la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperisul pensiunii si mansarda.

            In sprijinul fortelor din cadrul I.S.U. "Bistrita" au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Prundu Birgaului si Josenii Birgaului. S-a actionat cu patru tevi de refulare de inalta presiune tip "D", o teava de refulare tip "C" si o motopompa.

            Interventia a durat aproximativ 8 ore. In urma incendiului, au ars: acoperisul pensiunii pe o suprafata de aproximativ 800 mp, mansarda cu 21 de camere si bunurile din interiorul acestora, planseul din lemn peste parter pe o suprafata de aproximativ 400 mp si a fost afectat jumatate din parterul constructiei ( camere si restaurant ) si  fatada exterioara pe o suprafata de aproximativ 400 mp. Au fost salvate: centrala termica, anexe, magazinul si diverse bunuri.

            Nu au fost inregistrate victime, paramedicii au acordat asistenta medicala la trei persoane care au suferit atacuri de panica. Ulterior, proprietarul a fost transportat la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.  

            Cauza incendiului este in curs de stabilire.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 23.03.2012, ora 0730 - 26.03.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 55 situatii de urgenta, astfel:

 Incendii                                                                                 9;

  • Protectia comunitatilor                                                           1;
  • Asistenta persoane                                                                1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         44;

           In aceasta perioada, fortele din cadrul inspectoratului au lichidat incendii de vegetatie uscata ce au afectat, la nivelul judetului, o suprafata de aproximativ 47 ha.

                                                                              

                                                           plt.

                                                                        Marius RUS

 

 

 

 

 

 

Foto - arhiva ISU BN

0 comentarii2002 vizualizări26 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0