Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 4140 vizitatori azi
Incendiu la o gospodarie in Mijlocenii Birgaului.

Luni, 26 martie a.c., la ora 1312, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la casa de locuit din localitatea Mijlocenii Birgaului. Garda de interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-a deplasat la locul evenimentului cu doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor. In momentul ajungerii la locul evenimentului, incendiul se manifesta la acoperisul casei.

            In sprijinul fortelor din cadrul I.S.U. "Bistrita" au intervenit Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din localitatile Prundu Birgaului si Josenii Birgaului. S-a actionat cu patru tevi de refulare de inalta presiune tip "D" pentru localizarea si lichidarea incendiului.

            Interventia a durat aproximativ 60 minute. In urma incendiului, au ars: acoperisul obiectivului in totalitate (o suprafata de aproximativ 120 mp) si s-au deteriorat tavanul casei si o parte din acoperisul anexei gospodaresti care se afla la mica distanta de locul producerii incendiului. Au fost salvate: anexele gospodaresti si casele invecinate.

            Cauza probabila a incendiului: jar sau scantei - cos de fum neprotejat termic fata de materiale combustibile.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 26.03.2012, ora 0730 - 27.03.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 32 situatii de urgenta, astfel:

 Incendii                                                                                 11;

  • Asanare munitie                                                                    1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         20;

           In acest interval, fortele din cadrul inspectoratului au lichidat incendii de vegetatie uscata ce au afectat, la nivelul judetului, o suprafata de aproximativ 34 ha.

                                                                              

                                                           Plt.

                                                                           Marius RUS

0 comentarii2016 vizualizări27 martie 2012
rss 2.0
rss 2.0