Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 6274 vizitatori azi
Incendiu la un autocar in pasul Tihuta. Asanare munitie.

Garda de Interventie din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata miercuri dimineata, 4 aprilie, la ora 0123, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la un autocar pe DN 17, localitatea Piatra Fantanele. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii s-au deplasat la fata locului. Odata ajunsi la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca autocarul ardea aproape in totalitate. Nu au fost inregistrate victime omenesti, cei 84 de pasageri fiind evacuati in conditii de siguranta. Flacarile alimentate de combustibilul din rezervorul autocarului se manifestau violent pana la o inaltime de 2-3 m, existand pericolul propagarii incendiului la fondul forestier din apropierea locului producerii evenimentului. S-a actionat cu 2 tevi de refulare de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului.

            Cauza probabila a incendiului stabilita ca fiind de natura electrica (un scurtcircuit electric la un  conductor defect sau neizolat corespunzator a produs aprinderea maselor plastice din blocul motor al autocarului).

 

Asanare munitie

             Marti, 3 aprilie a.c., la ora 1806, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al jud. Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre faptul ca, pe raza localitatii Sant, judetul Bistrita Nasaud, a fost gasit un proiectil neexplodat calibru 82 mm. O echipa pirotehnica din cadrul unitatii s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului pentru cercetarea zonei, identificarea, ridicarea, transportarea si depozitarea proiectilului in conditii de siguranta.

            Pentru evitarea catastrofelor sau a surprizelor neplacute, in situatiile in care sunt descoperite elemente de munitie neexplodata sau alte obiecte ce par suspecte, este necesara luarea tuturor masurilor de siguranta care se impun si apelarea numarului de urgenta unic 112. 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 03.04.2012, ora 0730 - 04.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                                 1;
  • Asanare de munitie                                                                1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         17;

 

                                                            Plt.

                                                                         Marius RUS   

0 comentarii1876 vizualizări04 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0