Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Iulie 2020 - 5542 vizitatori azi
Ambulanta SMURD implicata intr-un accident rutier.Trei case de vacanta cuprinse de flacari.

Vineri, 6 aprilie, echipajul de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, pe timpul deplasarii intr-o misiune, a fost implicat intr-un accident de circulatie in municipiul Bistrita. In urma impactului dintre ambulanta SMURD si un autoturism marca BMW, au rezultat doua victime. Autospeciala de descarcerare din cadrul subunitatii din localitate s-a deplasat de urgenta la locul evenimentului pentru a asigura accesul rapid al personalului medical catre soferul autoturismului, M. Paul, 29 de ani, care a ramas incarcerat. Extractia a durat aproximativ 30 de minute, victima a fost stabilizata si transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita. Pentru cealalta victima, P. Alexandra 22 ani, care a suferit rani superficiale, nu a fost necesara interventia echipajului de descarcerare, aceasta reusind sa iasa singura din autoturismul avariat. Accidentul s-a produs dupa ce soferul autoturismului nu a acordat prioritate ambulantei SMURD care se afla in misiune si avea semnalele acustice si luminoase in functiune.

 

Trei case de vacanta cuprinse de flacari

 Garda de interventie din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud a fost solicitata sa intervina, vineri 6 aprilie, la ora 1206, pentru lichidarea unui incendiu produs la trei case de vacanta in localitatea Romuli, judetul Bistrita - Nasaud. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul subunitatii, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Romuli, s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. Din cauza faptului ca drumul a fost greu accesibil autospecialelor de interventie, la locul interventiei au fost transportate trei motopompe cu ajutorul unui tractor. Pompierii militari, care au parcurs pe jos distanta de 3 km de la autospeciale la casele afectate, au actionat cu patru tevi de refulare tip "C" pentru localizarea si lichidarea incendiului ce se manifesta la toate cele trei obiective.

            Interventia a durat aproximativ doua ore si jumatate. In urma incendiului, au ars cele trei case de vacanta in proportie de 80 - 90%. S-a reusit salvarea unui alt obiectiv aflat la mica distanta fata de locul producerii evenimentului. Incendiul a izbucnit dupa ce unul dintre proprietari, dupa executarea unor lucrari de reamenajare, a trecut la aprinderea unor resturi din material lemnos, iar sub actiunea vantului focul s-a extins la obiectivele afectate.

 

Interventii pe scurt

 

In perioada 06.04.2012, ora 0730 - 09.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 37 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 1;
  • Asistenta persoane                                                                2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                          35;

 

                                                Plt.

                                                                         Marius RUS  

0 comentarii2093 vizualizări09 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0