Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 29694 vizitatori azi
Vizita la manastirea "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" de la Rebra-Parva.

Penitenciarului Bistrita organizeaza, cu ocazia sarbatorilor pascale, o serie de activitati cultural-educative, care urmaresc crearea unei stari de spirit adecvate acestei sarbatori crestine. In perioada 09.04.2012 - 16.04.2012,  in Penitenciarul Bistrita vor fi derulate activitati de educatie si asistenta psihosociala, cu scopul de a sublinia semnificatia religioasa a sarbatorilor pascale si pentru evidentierea specificitatii acestei sarbatori in traditia populara romaneasca.

Astfel, in cursul zilei de azi, 11.04.2012, un grup de persoane custodiate vor vizita Manastirea "Sfintii Apostoli Petru si Pavel" Rebra-Parva, fiind un prilej de apropiere de divinitate, de reculegere si curatire sufleteasca.

In 13.04.2012, expozitia "Har si lumina" va reuni lucrari de sculptura si obiecte de mic artizanat cu tematica pascala, felicitari si oua incondeiate, realizate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor de terapie ocupationala.

Difuzarea filmelor cu caracter religios, organizarea de activitati educative adecvate acestei sarbatori, transmiterea slujbelor religioase ortodoxe prin programul radio-TV cu circuit inchis, programele moral-religioase sustinute de reprezentantii altor culte religioase, precum si servirea unui meniu traditional imbunatatit, sunt masuri ce completeaza programul dedicat zilelor de sarbatoare.

Desfasurarea acestor activitati are ca scop valorificarea si promovarea traditiilor spirituale, a obiceiurilor populare romanesti si a valorilor moral-crestine in randul persoanelor private de libertate.

Pentru informatii suplimentare desemnam ca persoana de contact pe inspector de penitenciare Laura Opris, purtator de cuvant, telefon 0263-238175, fax 0263-234439, e-mail  laura.opris@anp.gov.ro

 

 

Inspector de penitenciare Mihaela NEGRU

Pentru Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2751 vizualizări11 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0