Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 2520 vizitatori azi
Munitie neexplodata in Josenii Birgaului. Incendiu in Galatii Bistritei.

Miercuri, 18 aprilie, la ora 1245, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita Nasaud a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, ca a fost gasit un proiectil calibru 100 mm exploziv ramas neexplodat, pe raza localitatii Josenii Birgaului. O echipa pirotehnica din cadrul I.S.U. "Bistrita" s-a deplasat la fata locului pentru a ridica si depozita munitia gasita.

 

Incendiu in Galatii Bistritei

             Joi dimineata, 19 aprilie, la ora 0229, dispeceratul I.S.U. "Bistrita" a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Galatii Bistritei. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la fata locului. In momentul ajungerii la locul evenimentului, pompierii militari au constatat ca incendiul se manifesta la acoperisul imobilului. In sprijinul fortelor si mijloacelor din cadrul inspectoratului a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii pentru Urgenta din localitate. Incendiu a fost localizat la ora 0300, pompierii militari actionand cu patru tevi de refulare de inalta presiune pentru lichidarea acestuia. Interventia a durat aproximativ 3 ore, interval in care s-a reusit salvarea locuintei si a unei case aflata in apropiere. In urma incendiului, au ars: acoperisul pe o suprafata de aproximativ 150 mp si bunurile din interiorul a doua camere.

            Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind de natura electrica - un scurtcircuit electric a provocat aprinderea maselor plastice dintr-un cablu electric defect.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 18.04.2012, ora 0730 - 19.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 3;
  • Asanare munitie                                                                    1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         15;

 

                                                                 

                                                           Plt.

                                                                         Marius RUS 

0 comentarii2100 vizualizări19 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0