Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 13852 vizitatori azi
Incendiu in Dumbrava. Incendiu in Bistrita Birgaului.

Luni, 23 aprilie, la ora 1147, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui incendiu la acoperisul unei case din localitatea Dumbrava, comuna Livezile. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la fata locului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea acoperisul unei anexe gospodaresti (compusa din lemnarie, garaj auto si magazie de unelte) pe o suprafata de aproximativ 50 mp. In sprijinul militarilor profesionisti, a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Livezile, cu o autospeciala SR - 132 incadrata cu 3 voluntari. Echipajul de prim ajutor a acordat ingrijiri medicale sotiei proprietarului, care a suferit o arsura minora la nivelul antebratului drept. S-a actionat cu trei tevi de refulare de inalta presiune tip "D" pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia prompta a pompierilor bistriteni a condus la salvarea casei de locuit, a grajdului si a unei parti din anexa, limitand considerabil pagubele materiale. In urma incendiului, au ars: acoperisul anexei pe o suprafata de aproximativ 50 mp si materialele depozitate in podul acesteia: aproximativ 20 bucati de scandura, un cazan de cupru pentru tuica, 4 cauciucuri, unelte agricole si s-au degradat doua paturi metalice.  Cel mai probabil, flacarile au izbucnit din cauza jarului sau scanteilor produse la un sistem de incalzire (soba metalica) amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

 

Incendiu in Bistrita Birgaului

             Doua autospeciale cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost solicitate sa intervina, marti, 24 aprilie, ora 0211, pentru lichidarea unui incendiu produs la o casa nelocuita din comuna Bistrita Birgaului. Interventia a durat aproximativ doua ore, timp in care s-a reusit salvarea unei parti insemnate din obiectiv si impiedicarea propagarii incendiului la casa invecinata. In sprijinul pompierilor militari, au intervenit SVSU ale localitatilor Bistrita Bargaului, respectiv Prundu Birgaului. Cauza probabila a incendiului a fost de natura electrica - un scurtcircuit produs la cablurile electrice neizolate corespunzator a condus la aprinderea maselor plastice din componenta acestora.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 23.04.2012, ora 0730 - 24.04.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 20 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 2;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                          18;

 

                                                                    

                                                            Plt.

                                                                         Marius RUS 

1 comentariu2653 vizualizări24 aprilie 2012
rss 2.0
rss 2.0