Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 11190 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Romuli .

Marti, 29 mai, la ora 0258, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Romuli. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Romuli, s-au deplasat de urgenta la fata locului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari si voluntari au constatat ca ardea casa de locuit si flacarile incepusera sa se extinda la grajdul din spatele acesteia.

            Terenul greu accesibil tehnicii de interventie a pus in dificultate interventia pompierilor nasaudeni, fiind necesara realizarea unui dispozitiv pentru a actiona cu o teava de refulare tip "C". Pompierii voluntari au actionat pentru lichidarea incendiului cu o teava de refulare tip "B". Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti, in momentul producerii incendiului proprietari nu se aflau in imobil. S-a reusit evacuarea animalelor din grajdul gospodariei pentru a evita intoxicarea acestora cu fumul rezultat in urma arderii. Interventia a durat aproximativ trei ore, flacarile s-au manifestat violent din cauza faptului ca imobilul era construit din lemn, pompierii militari reusind sa salveze grajdul gospodariei si sa impiedice propagarea incendiului la o casa invecinata care se afla la distanta mica de locul producerii evenimentului.

            In urma incendiului, au ars casa de locuit pe o suprafata de aproximativ 80 mp  si 1 mp dintr-un perete lateral al grajdului. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind actiune intentionata.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 29.05.2012, ora 0730 - 30.05.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 16 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                                 1;
  • Protectia comunitatilor                                                           1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         14;

 

                                                                        

                                                   plt.     Marius Rus

 

 

Foto  - arhiva ISU BN.

0 comentarii1729 vizualizări30 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0