Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 11172 vizitatori azi
Campanie antifumat in Penitenciarul Bistrita.

Miercuri, 30 mai 2012, in Penitenciarul Bistrita a avut loc o sesiune de informare privind consecintele fumatului activ si pasiv, dar si asupra modalitatilor de renuntare la acest comportament de risc.

Activitatea a fost programata in contextul marcarii zilei de 31 mai, considerata Ziua Mondiala fara Tutun, in contextul in care, in unitatile de detentie se deruleaza constant activitati in sprijinul educatiei pentru sanatate si campanii de constientizare asupra necesitatii adoptarii unui stil de viata sanatos.

Sesiunea informativa s-a desfasurat intr-o maniera interactiva, determinand cele 18 persoane private de libertate participante, la implicare in dezbateri si munca in echipa, stimuland capacitatea de invatare si argumentare.

Serviciul de Educatie si Asistenta Psihosociala a asigurat conditiile desfasurarii activitatii, beneficiind de sprijinul Autoritatii de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, reprezentata prin doamna Mirela Parker.

Diseminarea informatiilor in randul celorlalte persoane private de libertate se va realiza prin distribuirea de pliante si materiale informative, precum si prin afisarea unor astfel de materiale pe sectiile de detinere si in spatii din interiorul penitenciarului.

Organizarea activitatii a urmarit influentarea pozitiva a persoanelor private de libertate, in sensul motivarii acestora pentru adoptarea unui stil de viata sanatos.

 

 Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA.

 

 

0 comentarii2779 vizualizări30 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0