Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 29 Martie 2020 - 1922 vizitatori azi
Asanare de munitie. Incendiu in Singeorz Bai.

Miercuri, 30 mai, la ora 1355, o echipa pirotehnica din cadrul I.S.U. "Bistrita" s-a deplasat in municipiul Bistrita unde, in urma sortarii fierului vechi, au fost gasite doua proiectile ramase din perioada celui de-al doilea razboi mondial. Pirotehnisti au intervenit pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui proiectil exploziv trasor calibru 57 mm si a unui proiectil exploziv trasor calibru 100 mm.

 

Incendiu in Singeorz Bai.

             Miercuri, 30 mai, la ora 2339, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din orasul Singeorz - Bai. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din cadrul Primariei Singeorz - Bai, s-au deplasat de urgenta la fata locului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 120 mp. Echipajul de prim ajutor a acordat asistenta medicala unei persoane, M. Ioana - 56 ani, care prezenta o plaga la nivel frontal din cauza unei lovituri provocate de caderea unui obiect. Incendiul a fost localizat rapid, pompierii militari reusind sa-l lichideze dupa aproximativ 70 de minute. Fortele de interventie au reusit sa salveze cinci persoane, din care un copil, patru animale (2 bovine si 2 cabaline) si sa impiedice propagarea incendiului la anexe si locuintele invecinate.

            In urma incendiului, a ars acoperisul casei pe o suprafata de aproximativ 120 mp  si s-au degradat tavanul mansardei si mobilierul din partea superioara a imobilului. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind jar sau scanteie dintr-un cos de fum amplasat ori neprotejat termic fata de materialele combustibile.

 

Interventii pe scurt.

 In perioada 30.05.2012, ora 0730 - 31.05.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 25 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                                 1;
  • Asanare de munitie                                                                1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         23;

 

                                            Plt.       Marius Rus.

 

 

 

foto - arhiva ISU.

1 comentariu1624 vizualizări31 mai 2012
rss 2.0
rss 2.0