Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 05 Iulie 2020 - 16906 vizitatori azi
Exercitarea drepturilor electorale de catre persoanele private de libertate.

In data de 10.06.2012, incepand cu ora 8.00, prin intermediul urnei speciale asigurate de Sectia de votare nr. 22 la care este arondat Penitenciarul Bistrita, doar o persoana privata de libertate isi va exprima votul la alegerile pentru autoritatile administratiei publice locale, intrucat, din totalul celor 630 de persoane private de libertate custodiate, este singura care indeplineste cumulativ conditiile impuse pentru a-si exercita acest drept. De asemenea, persoana in cauza si-a manifestat intentia de a vota printr-o solicitare scrisa, adresata presedintelui biroului electoral al sectiei de votare, prin intermediul administratiei locului de detinere.

Potrivit unei hotarari a Biroului Electoral Central, persoanele aflate in executarea unei pedepse privative de libertate, dar care nu si-au pierdut drepturile electorale, voteaza prin intermediul urnei speciale, numai daca au domiciliul in raza teritoriala a sectiei de votare unde se afla penitenciarul sau locul de detentie.

In ziua votarii, directorul penitenciarului va permite accesul echipei biroului electoral al sectiei de votare, care se va deplasa cu urna speciala si cu materialele necesare votarii, intr-un spatiu anume amenajat pentru desfasurarea acestui proces, fiind luate toate masurile pentru asigurarea caracterului secret si liber exprimat al votului.

 

 Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA.

 

 

0 comentarii1799 vizualizări08 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0