Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Iulie 2020 - 1028 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Hasmasu Ciceului.

Duminica, 10 mai, la ora 2027, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Hasmasu Ciceului. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Beclean s-au deplasat de urgenta la fata locului. In momentul ajungerii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea acoperisul anexelor gospodaresti: grajd, sura si magazie de lemne. S-a actionat cu 3 tevi de refulare pentru localizarea si lichidarea incendiului, reusindu-se in acest mod impiedicarea propagarii incendiului la casa de locuit care se afla in apropierea locului producerii evenimentului.

            In urma incendiului, au ars in totalitate: acoperisul anexelor pe o suprafata de aproximativ 70 mp, 6 m3 lemn de foc, 1000 kg de fan si unelte agricole. Au fost salvate: 2 bovine, 20 de pasari si casa de locuit. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind trasnetul, primul material care a ars a fost fanul.

 

Interventii pe scurt

 In perioada 08.06.2012, ora 0730 - 11.06.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 67 situatii de urgenta, astfel:

  • Incendii                                                                                 3;
  • Asistenta persoane                                                                5;
  • Asanare de munitie                                                    1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         58;

                                                           

                                                        Plt. Marius Rus

 

 

Foto  - arhiva ISU BN .

0 comentarii1638 vizualizări11 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0