Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 5912 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Cepari.

Marti, 18 iunie, la ora 0709, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la un imobil din localitatea Cepari. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, sprijinite de doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. In momentul sosirii  la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardeau acoperisul casei si anexele gospodaresti din spatele imobilului. Din fericire, nu am fost inregistrate victime omenesti, paramedicii au acordat prim ajutor, la locul interventiei, la 3 persoane care au suferit atacuri de panica, ulterior au transportat doua dintre acestea la spital pentru ingrijiri medicale.

            Incendiul a fost localizat in aproximativ 10 minute, ulterior pompierii militari au actionat cu mai multe linii de inalta si medie presiune pentru lichidarea completa a flacarilor care amenintau sa se extinda la casele de locuit din apropiere. Incendiul s-a manifestat violent din cauza faptului ca imobilele cuprinse de flacari erau construite in principal din material lemnos. 

            In urma incendiului, au ars: acoperisul, tavanul si bunurile din casa de locuit afectata, anexe gospodaresti (grajd, lemnarie, magazie), in timp ce in cadrul gospodariei invecinate au ars: o hala - atelier impreuna cu toate materiale depozitate in interiorul acesteia si o lemnarie. Pompierii militari au reusit salvarea a doua case de locuit aflate la mica distanta de locul producerii evenimentului.

            Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului.

 

 

Interventii pe scurt

 In perioada 18.06.2012, ora 0730 - 19.06.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 31 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Incendii                                                                                 1;
  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                         30;

 

                                                          

                                                            INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                                            plt. Marius RUS.

 

foto -  arhiva ISU BN.

0 comentarii2345 vizualizări19 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0