Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 29 Septembrie 2020 - 21264 vizitatori azi
Sanctiuni si misiuni la sfarsit de saptamana. Jandarmii montani recomanda!

La acest sfarsit de saptamana, jandarmii au executat misiuni de ordine publica atat pe raza municipiului Bistrita cat si in judet in orasele Nasaud, Beclean si in statiunea Sangeorz Bai.

          Misiunile executate in acest interval au fost atat independente cat si in colaborare cu organele administratiei publice locale (controale in Piata Agroalimentara, si oborul de animale Sangeorz Bai), ale Politiei TF (in zona Garii), cu Inspectoratul Teritorial de Munca BN, respectiv Ocolul Silvic Dealul Negru (actiune pe linie silvica - Valea Budacului).

          Totalul sanctiunilor se ridica la 23 de amenzi contraventionale in valoare de 5.400 lei si un numar de 7 avertismente scrise. Principalele sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul si acvacultura, regimul silvic, consumul de alcool in spatiul public neamenajat, provocarea unor scandaluri, etc.

 

 

 

 

Sezonul cald aduce cu el si numerosi turisti in zona Parcului National Muntii Rodnei si in zona Piatra Fantanele, ca urmare continua patrularile zilnice pe traseele turistice care sunt frecventate de turisti in aceasta perioada, jandarmii montani din Piatra Fantanele si Rodna facand tuturor cateva recomandari in acest sens:

-                           turistii sunt sfatuiti sa respecte regulile muntelui, sa nu lase in urma lor resturi menajere depozitate in spatii neamenajate;

-                            sa nu distruga mediul inconjurator prin diverse actiuni neconforme cu protejarea acestuia;

-                            sa nu aprinda focul in locurile neamenajate;

-                            sa nu distruga semnele de orientare turistica ale traseelor;

-                            sa nu pescuiasca in aria parcului si sa nu intre cu autoturismele in zonele marcate.

 De asemenea jandarmii montani din Rodna si Piatra Fantanele sfatuiesc turistii sa nu se abata de la traseele marcate pentru a nu intampina probleme nedorite.

 

Pentru orice problema in spatiul montan, turistii sunt sfatuiti sa apeleze cu incredere la ajutorul jandarmilor direct sau sunand la numarul unic pentru apeluri de urgenta 112.

 

  Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

 

foto - arhiva Jandarmeria BN.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 commentarii1806 vizualizări25 iunie 2012
rss 2.0
rss 2.0