Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
28 iunie 2012 - Ziua Portilor Deschise la Penitenciarul Bistrita.

In fiecare an, la 29 iunie, odata cu praznuirea Sfintilor Apostoli Petru si Pavel - ocrotitorii sistemului penitenciar romanesc - se celebreaza Ziua Personalului din unitatile penitenciare din Romania. Aceasta zi speciala constituie un bun prilej pentru promovarea la nivel comunitar a traditiilor organizationale ale institutiilor penitenciare, precum si pentru imbunatatirea perceptiei opiniei publice cu privire la rolul si locul lucratorului de penitenciar in societate.

            Ca si in anii precendenti, in Penitenciarul Bistrita, in perioada 27.06.2012 - 29.06.2012 se vor derula o serie de activitati stiintifice, cultural-educative si recreative, in care sunt implicati atat functionarii publici cu statut special, cat si persoanele private de libertate.

Miercuri, 27.06.2012, incepand cu ora 13.00, la sediul institutiei, reprezentanti ai institutiilor publice si organizatiilor neguvernamentale locale sunt asteptati la o intalnire de lucru, cu tematica dedicata problematicii asistentei acordate categoriilor vulnerabile de persoane private de libertate.

De asemenea, in data de 27.06.2012, incepand cu orele 16.30, pe terenurile Bazei Sportive "Alex" se vor reuni echipele personalului unitatii si ale celorlalte institutii ale Garnizoanei Bistrita, la disputarea finalei si premierea castigatorilor, in cadrul "Cupei Penitenciarului" la minifotbal si tenis de masa.

In data 28.06.2012, la sediul unitatii va fi organizata o sedinta festiva, in cadrul careia se vor comunica avansarile in gradul profesional urmator si se vor acorda diplome de merit pentru cei mai buni lucratori din penitenciar, pe domenii de activitate.

De asemenea, joi, 28 iunie 2012, Penitenciarul Bistrita va implementa actiunea Ziua Portilor Deschise, demers care va oferi posibilitatea reprezentantilor societatii civile de a vizita unitatea, in scopul cunoasterii realitatii obiective din mediul carceral.

Accesul in unitate va fi permis in intervalul orar 09.00 - 15.00, in baza unui act de identitate valabil (carte de identitate, buletin de identitate, pasaport), persoanele vizitatoare urmand sa se conformeze regulilor ce privesc accesul in locul de detinere, precum si prevederilor Regulamentului de Ordine Interioara al unitatii. Persoanele cu varsta sub 14 ani vor avea acces doar insotite. Totodata, cei care viziteaza unitatea vor putea admira si achizitiona produse din cadrul unei expozitii de obiecte de artizanat, lucrari de sculptura si picturi realizate de persoanele private de libertate in cadrul atelierelor ocupationale.

Vineri, 29 iunie 2012, incepand cu ora 09.30, la sediul unitatii, P.S. Vasile Somesanul, episcop - vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului, va oficia o slujba arhiereasca, la care vor participa atat personalul, cat si persoane private de libertate. La slujba religioasa pot participa si membri ai societatii civile, accesul in unitate al acestora fiind posibil in baza unui act de identitate valabil.

 

ROMANIA, Bistrita, Str. Tarpiului, nr. 22, jud. Bistrita - Nasaud

Telefon: 0263 238175 - 234175 / Fax: 0263 234439 / E-mail: pbistrita@anp.gov.ro / Pagina web: www.penitenciarulbistrita.ro

1/2

Activitatile programate in aceasta perioada vizeaza constientizarea comunitatii locale asupra importantei pe care Penitenciarul Bistrita il are in mentinerea si restabilirea ordinii sociale, construirea unei imagini publice obiective cu privire la activitatea desfasurata de unitate, prin promovarea valorilor, atitudinilor si a culturii organizationale.

 

 

 

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 comentarii2737 vizualizări26 iunie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0