Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 9086 vizitatori azi
Cadrele din Penitenciarul Bistrita au sustinut un meci cu echipa persoanelor private de libertate.

Sistemul penitenciar isi doreste sa asigure terenul remodelarii personalitatii umane, in sensul orientarii acesteia catre o atitudine prosociala, tratamentul recuperator fiind abordat dintr-o perspectiva umana.

Tinand cont de aceste aspecte, lucratorii de penitenciar sunt principalii promotori ai acestui gen de interventie recuperativa, activitatea de reeducare a celor care au incalcat normele de convietuire acceptate social fiind menita sa faciliteze reintegrarea sociala a acestora.

Avand in vedere aceste premise, astazi, 26 iulie 2012, incepand cu ora 13.30, echipa de fotbal a cadrelor din Penitenciarul Bistrita a sustinut un meci amical cu echipa persoanelor private de libertate.

Meciul s-a disputat pe terenul de joc apartinand Scolii Generale Nr. 2 Bistrita, locatie pusa la dispozitie prin bunavointa conducerii institutiei.

Dincolo de rolurile indeplinite in mediul penitenciar - de lucrator de penitenciar, respectiv de persoana privata de libertate -, activitatea vizeaza ameliorarea perceptiei persoanelor private de libertate atribuita persoanelor care indeplinesc rolul de cadre ale penitenciarului, prin implicarea in activitati din care persoanele din detentie sa extraga modele de conduita, valori si atitudini prosociale, sportul fiind o modalitate propice cooperarii si ameliorarii diferentelor de orice gen.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant PENITENCIARUL BISTRITA

 

 

 

0 comentarii2261 vizualizări26 iulie 2012
rss 2.0
rss 2.0