Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 07 Martie 2021 - 12364 vizitatori azi
Un barbat a fost gasit carbonizat.

Duminica, 9 septembrie, la ora 13.52, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit pe raza municipiului Bistrita. Doua autospeciale de interventie cu apa si spuma, echipajul de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. In momentul sosirii la locul interventiei, pompierii au constat ca ardea casa de locuit, impreuna cu doua anexe gospodaresti. Pompierii militari, impreuna cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Bistrita, au actionat cu mai multe linii de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului. Din pacate, un barbat in varsta de 80 ani, proprietarul casei, a fost gasit carbonizat in momentul in care pompierii militari au patruns in imobil. Interventia a durat aproximativ 4 ore, in urma incendiului au ars: casa de locuit in proportie de 80 % si bunurile aflate in cele 2 anexe gospodaresti.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind manipularea necorespunzatoare a buteliei de gaz - scapari de gaze combustibile.

 

 

In perioada 07.09.2012, ora 0730 - 10.09.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 70 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                                  60;

  • Protectia comunitatilor                                                      2;
  • Distrugere munitie                                                            1;      
  • Incendii                                                                                          2;                  
  • Incendii de vegetatie                                                         5;

 

*

 

  Vineri, 7 septembrie, la ora 09.00, in Poligonul Dorolea, un echipaj pirotehnic din cadrul I.S.U. "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud a executat o misiune de distrugere a munitiei asanate in ultima perioada. S-a distrus munitia din buncar, constand in: 1 proiectil exploziv calibru 22 mm, 1 proiectil calibru 30 mm, 1 proiectil exploziv calibru 57 mm, un proiectil exploziv calibru 75 mm, 5 proiectile explozive calibru 76 mm, 1 proiectil perforant calibru 76 mm, 3 proiectile explozive cal 100 mm, 1 bomba aruncator calibru 50 mm, 1 grenada de mana defensiva si un cartus infanterie calibru 7,62 mm.

 

 

 

 

   Compartimentul Informare si Relatii Publice

                             Plt. Marius RUS 

1 comentariu2016 vizualizări10 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0