Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8656 vizitatori azi
Scandal pe holul Palatului de Justitie. Jandarmii la datorie si in prima zi de scoala.

Luni, 17 septembrie a.c., un efectiv de 50 de jandarmi vor executa patrulari in zona unitatilor de invatamant de pe raza judetului Bistrita Nasaud. In prima zi de scoala jandarmii vor fi alaturi de profesori, elevi si parinti prin asigurarea masurilor de ordine publica in zona scolilor si liceelor, atat in municipiul Bistrita cat si in localitatile unde exista subunitati de jandarmi: la Nasaud, Beclean, Sangeorz Bai dar si in Rodna si Prundu Bargaului.

Ca si in anul scolar precedent si in perioada 2012-2013, jandarmii se vor afla in mijlocul elevilor cand, prin intermediul intalnirilor cu elevii vor fi aduse in atentia acestora aspecte ce tin de prevenirea faptelor antisociale si a actiunilor de violenta in incinta unitatilor de invatamant, activitati ce se vor derula in cadrul Programului "Jandarmul-prietenul celor care respecta legea!".

Informatii de background

La nivelului judetului Bistrita Nasaud a fost semnat Sistemul Cadru de Cooperare intre: Inspectoratul Scolar Judetean, Inspectoratul de Jandarmi Judetean si Inspectoratul de Politie Judetean, cu scopul cresterii sigurantei in unitatile de invatamant. Conform acestui protocol, fiecare din institutiile semnatare au obligatii specifice conform liniilor de munca, Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud revenindu-i printre altele si urmatoarele masuri specifice:

-                               interventia rapida a subunitatilor de interventie la solicitarea conducerii unitatilor de invatamant, in localitatile unde exista structuri de jandarmi;

-                               includerea scolilor si liceelor in itinerariul de patrulare zilnic;

-                               executarea unor actiuni punctuale independent sau in sistem integrat, in zona unitatilor de invatamant pentru combaterea absenteismului scolar;

-                               contactarea si realizarea unor legaturi permanente cu factorii responsabili din cadrul Inspectoratului Scolar Judetean si a unitatilor de invatamant, cu scopul de a se informa cu privire la problemele din zona adiacenta acestora;

-                               asigurarea masurilor de ordine publica la Centrele de Examinare/ de Evaluare / Contestatii, cu ocazia sustinerii examenului de Bacalaureat, precum si insotirea transportului lucrarilor de la Centrele de Evaluare la Centrele zonale de  solutionare a contestatiilor;

-                               destructurarea grupurilor de tineri care se afla in zona scolilor si au un comportament deviant, legitimarea si identificarea acestora pentru a se lua masurile ce se impun in scopul prevenirii producerii unor fapte de natura antisociala.

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

 


 

 

A facut scandal pe holul Palatului de Justitie si a fost sanctionat de jandarmi!

          Vineri, 14 septembrie a.c., linistea Palatului de Justitie Bistrita a fost tulburata de catre un barbat care se afla in incinta cu ocazia unei sedinte de judecata.

Initial, barbatul in cauza, a adresat cuvinte si expresii jignitoare partii adverse din proces, chiar in incinta salii de judecata, el fiind ulterior evacuat de catre jandarmi pe holul institutiei, la solicitarea judecatorului.

Ajuns pe hol, Teofil T. a adresat cuvinte si expresii jignitoare la adresa avocatului partii adverse, amenintandu-l pe acesta cu acte de violenta. Ca urmare a acestor fapte, jandarmii l-au sanctionat pe barbatul de 31 de ani din Bistrita, cu 500 de lei, pentru adresarea de cuvinte si expresii jignitoare si pentru amenintari cu acte de violenta, conform prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

  Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

 

 

 

 

Jandarmii montani din Piatra Fantanele, in sprijinul pompierilor la stingerea unui incendiu!

Vineri, 14 septembrie a.c., in jurul orei 11.30, jandarmii montani din Piatra Fantanele au fost solicitati sa acorde sprijin la stingerea unui incendiu de vegetatie.

Seful Postului de Politie din localitatea Prundu Bargaului a solicitat sprijinul jandarmilor montani deoarece in localitatea Mijlocenii Bargaului, pe Valea Muntelui, spre Varful Heniu, a izbucnit un incendiu de vegetatie care a cuprins si o parte din padure.

Mai multe forte ale Ministerului Administratiei si Internelor au pornit inspre locul indicat, jandarmii montani, pompieri, politisti din zona dar si voluntari participand impreuna la stingerea incendiului.

  Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 


 

0 comentarii2093 vizualizări14 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0