Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 03 Martie 2021 - 43732 vizitatori azi
Incendiu de liziera in Varful Heniu Mic. Cal cazut intr-o fantana.

Duminica, 16 septembrie, la ora 15.00, Garda de Interventie Prundu Bargaului a fost solicitata sa intervina pentru salvarea unui cal cazut intr-o fantana in localitatea Piatra Fantanele. Pompierii militari din subunitate s-au deplasat la fata locului unde, cu ajutorul mijloacelor de prima interventie, au reusit salvarea animalului. Interventia a durat aproximativ 20 de minute.

 

Sambata, 15 septembrie, la ora 16.31, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre producerea unui incendiu la un apartament din municipiului Bistrita, strada Dumbravei. O autospeciala de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. Din fericire, in momentul sosirii la locul interventiei, pompierii au constat ca ardea doar o cratita pe aparatul de gatit. Cu o teava de inalta presiune, pompierii militari au lichidat rapid incendiul, salvand in acest mod bunurile materiale din interiorul apartamentului.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara produsa de un aparat de gatit nesupravegheat.

 

 

In perioada 14.09.2012, ora 0730 - 17.09.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 61 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  53;
  • Salvare animale                                                                 1;      
  • Asistenta persoane                                                            2;
  • Incendii                                                                                          1;                  
  • Incendii de vegetatie                                                         1;
  • Protectia comunitatilor                                                      3;

*

          Vineri, 14 septembrie, la ora 12.07, Garda de Interventie Prundu Birgaului a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu de liziera in Varful Heniu Mic. Pompierii militari, impreuna cu reprezentantii Ocolului Silvic Tihuta - Colibita, s-au deplasat 20 km pana la locul interventiei timp de 60 de minute din cauza faptului ca ultimii 8 km din itinerariul de deplasare au fost parcursi pe jos, terenul fiind inaccesibil autospecialei de interventie. S-a intervenit cu mijloace de prima interventie, unelte geniste si motoferastraie. Incendiul, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 1 ha, a fost lichidat in aproximativ doua ore. S-a reusit impiedicarea propagarii incendiului la padurea de fag si molid din apropiere.

 

 

                                                            Compartimentul Informare si Relatii Publice

                                                           Plt.        Marius RUS

 

Foto- arhiva Bistritanews.ro

0 comentarii2226 vizualizări17 septembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0