Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 3534 vizitatori azi
Incendiu la un complex turistic din Colibita.

Sambata dimineata, 29 septembrie, la ora 02.50, trei autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul I.S.U. "Bistrita", impreuna cu pompierii voluntari din Bistrita Birgaului si Josenii Birgaului, au fost solicitate sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la un complex turistic din localitatea Colibita. In momentul sosirii la locul interventiei, flacarile se manifestau cu violenta si aveau o inaltime de aproximativ 10 m. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, toti turisti cazati in pensiune au fost evacuati in conditii de siguranta. Interventia a durat aproximativ doua ore jumatate, interval in care pompierii au reusit impiedicarea propagarii incendiului la imobilele invecinate. Interventia a fost dificila din cauza faptului ca pensiunea era construita din lemn si in interiorul acesteia se aflau mai multe materiale combustibile. In urma incendiului, a ars pensiunea cu 8 camere pentru cazare, cu toate bunurile din interiorul acestora. Suprafata totala afectata a fost de aproximativ 500 mp. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic al cosului de fum amplasat necorespunzator ori neprotejat termic fata de materialele combustibile.

 

 

In perioada 28.09.2012, ora 0730 - 01.10.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 72 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  68;      
  • Incendii                                                                                          4;                  

 

*

 

          Vineri, 28 septembrie, la ora 15.55, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre faptul ca, pe raza localitatii Budacu de Sus, a fost gasit un proiectil exploziv. In timp ce proprietarul efectua niste sapaturi in curtea casei, acesta a gasit un proiectil exploziv calibru 76 mm. Un echipaj pirotehnic din cadrul I.S.U. "Bistrita" s-a deplasat la fata locului pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea munitiei gasite.

 

 

                                                            Compartimentul Informare si Relatii Publice

                                                           Plt.     Marius RUS 

0 comentarii1736 vizualizări01 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0