Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 7396 vizitatori azi
Noul an scolar a inceput si in Penitenciarul Bistrita.

Astazi, 01.10.2012, in Penitenciarul Bistrita a avut loc festivitatea de deschidere a anului scolar 2012 - 2013 pentru persoanele private de libertate aflate in custodia unitatii. Clopotelul a sunat inceperea scolii pentru un numar de 36 persoane private de libertate care au solicitat inscrierea la cursurile invatamantului primar, respectiv 35 persoane private de libertate care doresc sa urmeze cursurile ciclului gimnazial.

Alaturi de specialisti ai Serviciului de Educatie si Asistenta Psihosociala, la festivitate au fost prezenti directorul Scolii Generale Nr. 2 Bistrita, profesor Claudiu Sular, precum si cadre didactice ale acestei institutii, care, in baza protocolului de colaborare incheiat de Penitenciarul Bistrita cu Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, vor asigura instruirea scolara a persoanelor private de libertate.

Ceremonia de incepere a noului an scolar a fost marcata de discursul directorului penitenciarului, comisar de penitenciare Lucian Siman, care a transmis celor prezenti mesajul directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, in care se subliniaza ca: Persoanelor private de libertate angrenate in activitatile de pregatire scolara le dorim succes in aceasta activitate si apreciem ca drumul pe care l-au ales le deschide reale perspective de asumare al unui alt sens de a fi in viata. Este nevoie de angajament, de implicare sustinuta pentru a ajunge la capat, dar, totodata, este cea mai sigura cale pentru a "castiga" timpul petrecut in detentie si de a-l transforma in beneficiu, cu scop constructiv.

            Cursurile scolare vor fi derulate in cadrul programului "A doua sansa", program ce presupune accesul la educatie pentru grupuri dezavantajate, educatia fiind un drept al fiecaruia, cu prisosinta al celor care, din diverse motive, nu au frecventat cursurile ori au fost nevoiti sa-si intrerupa studiile.

Potrivit Legii 83/2010 pentru modificarea Legii 275/2006 privind executarea pedepselor privative de libertate,  fiecare persoana privata de libertate care promoveaza un an scolar va beneficia de 30 de zile considerate ca executate din pedeapsa.

In anul scolar precedent, in Penitenciarul Bistrita, 47 persoane private de libertate au promovat anul scolar, dintre acestea 24 persoane fiind inscrise in ciclul primar, iar 23 in cel gimnazial.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

 

 

0 comentarii2261 vizualizări01 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0