Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 28 Septembrie 2020 - 5750 vizitatori azi
Transportul ilegal de material lemnos in atentia jandarmilor si a lucratorilor silvici!

In cursul zilei de de joi, 04 octombrie a.c., jandarmi din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita in cooperare cu Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Bistrita Nasaud - Ocolul Silvic Dealu Negru, au  executat  mai multe actiuni  pe linia prevenirii furtului de material lemnos in mediul rural.

Actiunile s-au desfasurat pe raza localitatilor Beclean, Uriu, Caianu Mic, Tarlisua si Budacu de Sus, scopul acestora fiind comercializarea de material lemnos fara documente legale de provenienta, conform Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 20, lit. d.

Au fost depistati in timp ce comercializau aproximativ 2 metri cubi de material lemnos (lemn de foc), Mihai R. in varsta de 48 de ani si Constantin S. in varsta de 69 de ani, ambii din Budacu de Sus. Acestia au fost sanctionati cu cate 800 de lei fiecare, pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 20, lit. d.

Materialul lemnos a fost predat in custodie celor doi barbati, care in termen de trei zile de la sanctionarea faptelor, au posibilitatea sa prezinte documentele de provenienta agentului constatator, iar topoarele folosite au fost confiscate de jandarmi conform reglementarilor legale in vigoare.  

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

 

0 comentarii1799 vizualizări05 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0