Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 24 Septembrie 2020 - 13156 vizitatori azi
Sanctiuni de peste 8.000 de lei aplicate de jandarmi la sfarsit de saptamana.

In perioada 05-07 octombrie a.c., jandarmii bistriteni au executat mai multe actiuni specifice pe raza judetului Bistrita Nasaud. Misiunile executate au fost atat pe linie de prevenire a faptelor antisociale la discoteci, de prevenire a comertului ilicit si de prevenire a braconajului in zona montana.

Jandarmii din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita au executat la acest sfarsit de saptamana o actiune punctuala privind prevenirea si combaterea faptelor antisociale la discotecile din localitatile: Anies, Maieru, Sangeorz-Bai si Feldru. Au fost aplicate un numar de 18 sanctiuni contraventionale in valoare totala de 3.750 lei si cinci avertismente scrise pentru nerespectarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Au fost verificate in baza de date un numar de 18 persoane si a fost sanctionat consumul de bauturi alcoolice in spatiul public neamenajat, refuzul declinarii identitatii in fata agentului constatator, provocarea unor scandaluri, cersetorie si folosirea in public de cuvinte si expresii jignitoare.

Tot la acest sfarsit de saptamana au fost organizate si actiuni in cooperare cu alte institutii. Cu administratia publica locala din Tarlisua, jandarmii Plutonului ordine Publcia si Supraveghere din localitatea Beclean, au executat o actiune punctuala in piata agro-alimentara din localitate, in scopul protejarii populatiei impotriva comertului ilicit. Au fost constatate un numar de 12 contraventii si trei avertismente scrise. Totalul sanctiunilor aplicate se ridica la 4.700 lei, fiind sanctionata comercializarea unor produse sau marfuri fara detinerea de acte de provenienta si expunerea spre vanzare a produselor destinate comercializarii, fara a avea afisat pretul conform reglementarilor legale in vigoare.

In perioada de referinta, jandarmii montani din Rodna au executat in colaborare cu Administratia Parcului National Muntii Rodnei o serie de actiuni specifice pentru prevenirea braconajului, inclusiv pe timp de noapte in zonele: Lacul Lala, Caldarea Gagii si Pasul Rotunda  iar astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare. 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul. 

 

0 comentarii1925 vizualizări08 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0