Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 27 Februarie 2021 - 24640 vizitatori azi
Jandarmii, in mijlocul elevilor Scolii Generale din Arcalia.

Marti, 9 noiembrie 2010, de la ora 11.00, jandarmii bistriteni s-au aflat in mijlocul elevilor din Arcalia. Elevii din clasele I-IV, dar si cei din clasele gimnaziale, au avut parte de o discutie deschisa cu ofiterul de relatii publice al Jandarmeriei bistritene, lt. Georgeta Casvan, cu ofiterul psiholog, cpt. Liviu Cilean dar si cu doi dintre jandarmii Detasamentului Mobil 1 Bistrita, care fac parte din cei ce intervin de obicei in strada, atunci cand ordinea publica trebuie restabilita.

 Pe parcursul dezbaterii, elevii au fost interesati de temele abordate, intre cele doua parti purtandu-se un adevarat dialog, ulterior acestora fiindu-le prezentata masina de interventie a Jandarmeriei si materialele folosite in misiuni.

Intalnirea a fost una educativa pentru elevi, deoarece la finalul discutiilor, o parte dintre cei prezenti, au avut curajul sa deschida subiecte delicate cu privire la problemele reale cu care se confrunta, atat la scoala cat si in familie sau in timpul liber.

 

Informatii de background

Intalnirea jandarmilor cu elevii de la Arcalia, este a doua actiune de acest gen desfasurata in unitatile de invatamant din aceasta luna, saptamanal jandarmii, aflandu-se in mijlocul elevilor din scolile si liceele bistritene.

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

             Lt. Georgeta CASVAN

0 comentarii2317 vizualizări09 noiembrie 2010
rss 2.0
rss 2.0